2007. október 25., csütörtök

"The 2 G day". Guacamole, gummi süti

Megvan, megtartottuk a "The 2G Day"-t. Megérett az avokadó, elkészítettem a guacamolét, a Lányok pedig a gummi sütit.
Gummi süti igen így 2 m-mel, mert ez annyira gummi. Családi feszültség szülője, mert állítólag kevés szer készítjük:(
De most elkészült ( sajna már el is fogyott ).
Gumi süti:
4 cs 25 gr-os zselatin ( nem tortazselé, hanem zselatin)
6 db tojás,
17 ek cukor,
6 cs vaniliás cukor,
2 ek kakaó por,
3 ek tej,
4 ek tejföl,
2,5 dl málna szörp


1.
1 cs zselatint, 2 dl vízben gyögyözésig főzünk, majd kihűtjük.
3 tojást szétválasztunk, a sárgáját 5 ek cukorral habosra keverünk, a fehérjét 2 cs vaniliás cukorral felverünk, majd összekeverjük, és hozzá adjuk a zselatint is.
Ki folpackozott mély tepsibe öntjük, de ne legyen magasabb 1/2 cm-nél ( a réteg ).
Tegyük hidegre dermedni.



2.
A maradék 3 db tojást ugyan így szétválasztunk, a sárgáját az 5 ek cukorral, a fehérjét 2 cs vaniliás cukorral kikeverünk. 2 ek zselatint felfőzünk, és kihütjük. 2 ek kakaót 2 ek tejjel kikeverünk és a sárgájához adjuk, majd összekeverjük a fehérjével, majd a zselatinnal.
Ráöntjük egy kanállal a megdermedt sárga rétegre és ezt is kihűtjük.


3.
2 dl vízben feloldunk 2 ek zselatint ( egy zacsi kb 3 ek ), és kihűtjük. A maradék 7 ek cukrot, a 2 cs vaniliás cukrot, és a tejfölt kikeverjük és hozzáadjuk a zselatint, majd az előbbiek szerint ráöntjük a dermedt rétegekre.




A kanalas megoldással szépen elterül, mert egyszer jártunk már úgy hogy krátert csinált a langyos zselatin.



4.
Jöhet a korona, a piros réteg. 2 dl meleg vízben feloldunk 3 ek zselatint, és kihűtjük. Belekeverjük a szörpöt, és felöntjük a dermedt rétegekre.



Jól kidermesztjük, és majd amikor kibontjuk és tálaljuk, learatjuk a dicsőséget. Még nem találkoztam olyan emberkével aki nem szerette. Ideális gyermek zsúrokra, de egy jó scrable mellé is jó kisérő:)



Származását tekintve amerikai, de már átesett a tudatmodosításon, mert valószínű hogy az amcsik nem ismerik a tejfölt. Tán csak a creme faichet, de lehet hogy azt sem, csak a tejszínt.



Meg fogom próbálni hogy a felső réteget málna szörp helyett valami finom édes borral csinálni. Hajrá Morzsikák, lehet kisérletezni.



A másidik G, pedig a guacamole. A mexikói szerelem. Imádom. Amikor először láttam egy dél-amerikai főzős műsorban, és fejben összefőztem, na azonnal ki kellett próbálnom. Akkor még egy gyári porral próbálkoztam, de aztán újra láttam a műsort, és úgy gondoltam ki kell próbálni.
Háta külömbséget nehéz megfogalmazni.
Az eredetit azt philadelphia sajttal csinálták, de akkor még a philt csak az osztrák metróban láttam, és úgy néztem mint az oszkár szobrot. De hát itt az univerzális krémsajt és azzal csinálom.



Hozzávalók:
3 db avokádó ( érett, akkot jó ha egy kicsit puha ha megnyomod. Ha kemény van csak akkor sötét helyen pár nap alatt megérik, főleg ha van a szomszédjában egy alma )
Kevés újhagyma, egy fél fehér hagyma, 1 tubus csoda sajt ( bármilyen sima tejszínes sajt tökéletes ), paprika lehetőleg több színű, paradicsom.



Az avokádót félbe vágjuk, kifordítjuk a magját, és egy tálba nyomjuk ( ki lehet kaparni kanállal, de ha jó érett, akkor ki lehet nyomni a héjából ). Villával összetörjük egy kis citromlével meglocsoljuk hogy olyan gyorsan ne oxidálódjon ( bár eddig még úgy nem sikerült, hogy ne barnuljon, de átkeverve eltűnik a barnasága, de ez ízben romlást nem okoz ). A többi hozzávalót felaprítjuk egyenletes kockákra, kikeverjük, sózzuk és borsozzuk.


Friss kenyérrel, pirítossal, tortillával isteni. Remélem más is szerelembe esik:)




Igazából frissen finom, vagy max másnap, nem is kell nagy adag, hiszen bármikor össze lehet rakni. Ideális beszélgetős kaja, és ezzel is lehet tarolni az elismerést. Sok sikert az elkészítéshez, próbáljátok ki.

Pár szó és kép rólunk:



Fele család: Cicaanya, Ayame, Max



A másik fél, Aya helyett DjSoma



Aprónép:)



Cica anya és lánya Aya


Ki? hát Én ( Max )

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Max!

Már annyiszor ettem gumisütit, és mindig meg is akartam csinálni, de sajna a zselatinnal és társaival hadilábon állok. De most annyira egyszerűnek tűnik, ahogy írtad, hogy lehet, hogy nekiugrok valamikor!
Puszi, D. Gabi

max konyhai naplója írta...

Gabi!

Hajrá, hidd el nem ördöngősség, csak jó zselatint válassz ( mi a kék csomagos horváthrozist szoktuk ). max

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin