Gummi süti igen így 2 m-mel, mert ez annyira gummi. Családi feszültség szülője, mert állítólag kevés szer készítjük:(
De most elkészült ( sajna már el is fogyott ).
Gumi süti:
4 cs 25 gr-os zselatin ( nem tortazselé, hanem zselatin)
6 db tojás,
17 ek cukor,
6 cs vaniliás cukor,
2 ek kakaó por,
3 ek tej,
4 ek tejföl,
2,5 dl málna szörp
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhEX593UZiZaeQsqAlzVfBF_jVQ_7PP4xG_sTF_aoEleBXsILcYdECdvlfOSjGxPSXx0OYKh_uQmA3-tUQtT1g9UvyHsNko8dFXLNYp2H9-p5-ZcW3c-x9cHYoZtyZdULQtqy2LSFuZoE/s320/gs1.jpg)
1.
1 cs zselatint, 2 dl vízben gyögyözésig főzünk, majd kihűtjük.
3 tojást szétválasztunk, a sárgáját 5 ek cukorral habosra keverünk, a fehérjét 2 cs vaniliás cukorral felverünk, majd összekeverjük, és hozzá adjuk a zselatint is.
Ki folpackozott mély tepsibe öntjük, de ne legyen magasabb 1/2 cm-nél ( a réteg ).
Tegyük hidegre dermedni.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3agXLmorOaBBzHk6OLra4mTogc_9ea5qr1utbEcR_Bg7_7mD4JBKG5wAOnOUMD2KDdAztBLgXlcwUNQW47uDDgQmHAWKBaYterXa7wqvcduvCmv-vbV-rlOdl35xI8W_dLjcBTNKEqS8/s320/gs2.jpg)
2.
A maradék 3 db tojást ugyan így szétválasztunk, a sárgáját az 5 ek cukorral, a fehérjét 2 cs vaniliás cukorral kikeverünk. 2 ek zselatint felfőzünk, és kihütjük. 2 ek kakaót 2 ek tejjel kikeverünk és a sárgájához adjuk, majd összekeverjük a fehérjével, majd a zselatinnal.
Ráöntjük egy kanállal a megdermedt sárga rétegre és ezt is kihűtjük.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSkohKFWB8oXD67haFRdyk_c-jeSIKjjDGw2wtaVH36khfmAGJvKZxKbrbBM5KnYIzBiJI6yeXvHVFQJjYIAoZP58nEgPYPqZNxddjcHVdMpMbERFDhodVmVzjkLHAp7uRnMWjbm-5O7c/s320/gs3.jpg)
2 dl vízben feloldunk 2 ek zselatint ( egy zacsi kb 3 ek ), és kihűtjük. A maradék 7 ek cukrot, a 2 cs vaniliás cukrot, és a tejfölt kikeverjük és hozzáadjuk a zselatint, majd az előbbiek szerint ráöntjük a dermedt rétegekre.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfYqZtRr1tDa7lyLYzcA2ZpLrHKTftsFjGSdjDqYCXI_AGCe83OqzEkVDRXDVtcxi4eRaiPnqFcCjEhetu9n7ydFtarWPGiSoe7xVj4nfignfdSIRaP76iQheQjUEcnJvDY0kIXnr9h4M/s320/gs4.jpg)
A kanalas megoldással szépen elterül, mert egyszer jártunk már úgy hogy krátert csinált a langyos zselatin.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCwpZ_mf6Ql4JkbtfCuFJDIhTOUzV4_NDEPsor2g0RzNmtnASem0WjJtMG73t0WSLzB2j0Agi4wmPocGoN_8BSO5FWHbr2tBPXHvpQy4NNeY8xs5Dsn_tu_CaBJ7nMY_StfUsR4CsCmhI/s320/gs5.jpg)
4.
Jöhet a korona, a piros réteg. 2 dl meleg vízben feloldunk 3 ek zselatint, és kihűtjük. Belekeverjük a szörpöt, és felöntjük a dermedt rétegekre.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhN_X0G3zXznk5N-9SDlr_wEiXhdTiiTb_7hCrtO0KSV81Tf9JBOYsaty52sr41StVx_DK4wOJS06YDQKsSRR7qdkiPiCc-0-LOKgX0VMOsI6xdNNV3sPMp-kFJ2u0hyphenhyphenPAqmbPYQfdXiE4/s320/gs6.jpg)
Jól kidermesztjük, és majd amikor kibontjuk és tálaljuk, learatjuk a dicsőséget. Még nem találkoztam olyan emberkével aki nem szerette. Ideális gyermek zsúrokra, de egy jó scrable mellé is jó kisérő:)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVRPMg977sVJ5Pmb_3ooa4Wc7NsbTWUC3gYk9tgKAocPr7_blPkewQ7CyX6mfa91-yu2zTCgil74g4OuBSIqnOU4jR7HbMYn1bkRECfAQOEEdWWnZgAmigTlOVHuGX0qzDtGqNM6EE6qI/s320/gs7.jpg)
Származását tekintve amerikai, de már átesett a tudatmodosításon, mert valószínű hogy az amcsik nem ismerik a tejfölt. Tán csak a creme faichet, de lehet hogy azt sem, csak a tejszínt.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhWzEuBloTvmcjTmu0e7sfuE76tUc8GjyDsMzr4ylZjhLIg2nvWOe6tLsnsi0ededquDVmSZoPkkC1AGFUgtocp_zhaVViRombqJq56W9u940uqH1vW_FW3G4lc1pFKFO4GoGOfZMwMA40/s320/gs8.jpg)
Meg fogom próbálni hogy a felső réteget málna szörp helyett valami finom édes borral csinálni. Hajrá Morzsikák, lehet kisérletezni.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvlbJ9cYk2N44vJNmz_80gafWWL9Eh3pLlqn1Ay8xDmkgQh3oWoew51zFU-10QkPxWfh-28jvNl7KSwdps92jT1Ou_wblWHBL_aBpT7XDp2ZXR-OyCpuiUf9bvVlMkWEOFPH-M1GVEhR0/s320/gs9.jpg)
A másidik G, pedig a guacamole. A mexikói szerelem. Imádom. Amikor először láttam egy dél-amerikai főzős műsorban, és fejben összefőztem, na azonnal ki kellett próbálnom. Akkor még egy gyári porral próbálkoztam, de aztán újra láttam a műsort, és úgy gondoltam ki kell próbálni.
Háta külömbséget nehéz megfogalmazni.
Az eredetit azt philadelphia sajttal csinálták, de akkor még a philt csak az osztrák metróban láttam, és úgy néztem mint az oszkár szobrot. De hát itt az univerzális krémsajt és azzal csinálom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhcFyTW_2iXz-17cCMKwCfsiIB08oMptS6fzIqp1Lano31cSI7171k6RJ5z3aGkBMtgnavZLbpu94EoDLglDcyDO-I9wUtbhhrFAyXWTmGSDVVv3_8vIJEHQnN5dcsQHDt4k8d9ovTpdGI/s320/guac2.jpg)
Az avokádót félbe vágjuk, kifordítjuk a magját, és egy tálba nyomjuk ( ki lehet kaparni kanállal, de ha jó érett, akkor ki lehet nyomni a héjából ). Villával összetörjük egy kis citromlével meglocsoljuk hogy olyan gyorsan ne oxidálódjon ( bár eddig még úgy nem sikerült, hogy ne barnuljon, de átkeverve eltűnik a barnasága, de ez ízben romlást nem okoz ). A többi hozzávalót felaprítjuk egyenletes kockákra, kikeverjük, sózzuk és borsozzuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhW65d_aQ4ABWY9gmm1EHjwtyQjdq3BS7fvwgvdGH8-yBTPLxeMZlt5wQL3Xql4PKrqkbEXt8C-xwQrxGUGL3YYTqJpCJqWOIbzNeP_TcVXGTVHjbqEF4bTH7BlOv0JqPnNugiSM8lfboQ/s320/guac3.jpg)
Friss kenyérrel, pirítossal, tortillával isteni. Remélem más is szerelembe esik:)
3 db avokádó ( érett, akkot jó ha egy kicsit puha ha megnyomod. Ha kemény van csak akkor sötét helyen pár nap alatt megérik, főleg ha van a szomszédjában egy alma )
Kevés újhagyma, egy fél fehér hagyma, 1 tubus csoda sajt ( bármilyen sima tejszínes sajt tökéletes ), paprika lehetőleg több színű, paradicsom.
Kevés újhagyma, egy fél fehér hagyma, 1 tubus csoda sajt ( bármilyen sima tejszínes sajt tökéletes ), paprika lehetőleg több színű, paradicsom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhcFyTW_2iXz-17cCMKwCfsiIB08oMptS6fzIqp1Lano31cSI7171k6RJ5z3aGkBMtgnavZLbpu94EoDLglDcyDO-I9wUtbhhrFAyXWTmGSDVVv3_8vIJEHQnN5dcsQHDt4k8d9ovTpdGI/s320/guac2.jpg)
Az avokádót félbe vágjuk, kifordítjuk a magját, és egy tálba nyomjuk ( ki lehet kaparni kanállal, de ha jó érett, akkor ki lehet nyomni a héjából ). Villával összetörjük egy kis citromlével meglocsoljuk hogy olyan gyorsan ne oxidálódjon ( bár eddig még úgy nem sikerült, hogy ne barnuljon, de átkeverve eltűnik a barnasága, de ez ízben romlást nem okoz ). A többi hozzávalót felaprítjuk egyenletes kockákra, kikeverjük, sózzuk és borsozzuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhW65d_aQ4ABWY9gmm1EHjwtyQjdq3BS7fvwgvdGH8-yBTPLxeMZlt5wQL3Xql4PKrqkbEXt8C-xwQrxGUGL3YYTqJpCJqWOIbzNeP_TcVXGTVHjbqEF4bTH7BlOv0JqPnNugiSM8lfboQ/s320/guac3.jpg)
Friss kenyérrel, pirítossal, tortillával isteni. Remélem más is szerelembe esik:)
2 megjegyzés:
Szia Max!
Már annyiszor ettem gumisütit, és mindig meg is akartam csinálni, de sajna a zselatinnal és társaival hadilábon állok. De most annyira egyszerűnek tűnik, ahogy írtad, hogy lehet, hogy nekiugrok valamikor!
Puszi, D. Gabi
Gabi!
Hajrá, hidd el nem ördöngősség, csak jó zselatint válassz ( mi a kék csomagos horváthrozist szoktuk ). max
Megjegyzés küldése