Gummi süti igen így 2 m-mel, mert ez annyira gummi. Családi feszültség szülője, mert állítólag kevés szer készítjük:(
De most elkészült ( sajna már el is fogyott ).
Gumi süti:
4 cs 25 gr-os zselatin ( nem tortazselé, hanem zselatin)
6 db tojás,
17 ek cukor,
6 cs vaniliás cukor,
2 ek kakaó por,
3 ek tej,
4 ek tejföl,
2,5 dl málna szörp
1.
1 cs zselatint, 2 dl vízben gyögyözésig főzünk, majd kihűtjük.
3 tojást szétválasztunk, a sárgáját 5 ek cukorral habosra keverünk, a fehérjét 2 cs vaniliás cukorral felverünk, majd összekeverjük, és hozzá adjuk a zselatint is.
Ki folpackozott mély tepsibe öntjük, de ne legyen magasabb 1/2 cm-nél ( a réteg ).
Tegyük hidegre dermedni.
2.
A maradék 3 db tojást ugyan így szétválasztunk, a sárgáját az 5 ek cukorral, a fehérjét 2 cs vaniliás cukorral kikeverünk. 2 ek zselatint felfőzünk, és kihütjük. 2 ek kakaót 2 ek tejjel kikeverünk és a sárgájához adjuk, majd összekeverjük a fehérjével, majd a zselatinnal.
Ráöntjük egy kanállal a megdermedt sárga rétegre és ezt is kihűtjük.
3.
2 dl vízben feloldunk 2 ek zselatint ( egy zacsi kb 3 ek ), és kihűtjük. A maradék 7 ek cukrot, a 2 cs vaniliás cukrot, és a tejfölt kikeverjük és hozzáadjuk a zselatint, majd az előbbiek szerint ráöntjük a dermedt rétegekre.
A kanalas megoldással szépen elterül, mert egyszer jártunk már úgy hogy krátert csinált a langyos zselatin.
4.
Jöhet a korona, a piros réteg. 2 dl meleg vízben feloldunk 3 ek zselatint, és kihűtjük. Belekeverjük a szörpöt, és felöntjük a dermedt rétegekre.
Jól kidermesztjük, és majd amikor kibontjuk és tálaljuk, learatjuk a dicsőséget. Még nem találkoztam olyan emberkével aki nem szerette. Ideális gyermek zsúrokra, de egy jó scrable mellé is jó kisérő:)
Származását tekintve amerikai, de már átesett a tudatmodosításon, mert valószínű hogy az amcsik nem ismerik a tejfölt. Tán csak a creme faichet, de lehet hogy azt sem, csak a tejszínt.
Meg fogom próbálni hogy a felső réteget málna szörp helyett valami finom édes borral csinálni. Hajrá Morzsikák, lehet kisérletezni.
A másidik G, pedig a guacamole. A mexikói szerelem. Imádom. Amikor először láttam egy dél-amerikai főzős műsorban, és fejben összefőztem, na azonnal ki kellett próbálnom. Akkor még egy gyári porral próbálkoztam, de aztán újra láttam a műsort, és úgy gondoltam ki kell próbálni.
Háta külömbséget nehéz megfogalmazni.
Az eredetit azt philadelphia sajttal csinálták, de akkor még a philt csak az osztrák metróban láttam, és úgy néztem mint az oszkár szobrot. De hát itt az univerzális krémsajt és azzal csinálom.
Az avokádót félbe vágjuk, kifordítjuk a magját, és egy tálba nyomjuk ( ki lehet kaparni kanállal, de ha jó érett, akkor ki lehet nyomni a héjából ). Villával összetörjük egy kis citromlével meglocsoljuk hogy olyan gyorsan ne oxidálódjon ( bár eddig még úgy nem sikerült, hogy ne barnuljon, de átkeverve eltűnik a barnasága, de ez ízben romlást nem okoz ). A többi hozzávalót felaprítjuk egyenletes kockákra, kikeverjük, sózzuk és borsozzuk.
Friss kenyérrel, pirítossal, tortillával isteni. Remélem más is szerelembe esik:)
3 db avokádó ( érett, akkot jó ha egy kicsit puha ha megnyomod. Ha kemény van csak akkor sötét helyen pár nap alatt megérik, főleg ha van a szomszédjában egy alma )
Kevés újhagyma, egy fél fehér hagyma, 1 tubus csoda sajt ( bármilyen sima tejszínes sajt tökéletes ), paprika lehetőleg több színű, paradicsom.
Kevés újhagyma, egy fél fehér hagyma, 1 tubus csoda sajt ( bármilyen sima tejszínes sajt tökéletes ), paprika lehetőleg több színű, paradicsom.
Az avokádót félbe vágjuk, kifordítjuk a magját, és egy tálba nyomjuk ( ki lehet kaparni kanállal, de ha jó érett, akkor ki lehet nyomni a héjából ). Villával összetörjük egy kis citromlével meglocsoljuk hogy olyan gyorsan ne oxidálódjon ( bár eddig még úgy nem sikerült, hogy ne barnuljon, de átkeverve eltűnik a barnasága, de ez ízben romlást nem okoz ). A többi hozzávalót felaprítjuk egyenletes kockákra, kikeverjük, sózzuk és borsozzuk.
Friss kenyérrel, pirítossal, tortillával isteni. Remélem más is szerelembe esik:)
2 megjegyzés:
Szia Max!
Már annyiszor ettem gumisütit, és mindig meg is akartam csinálni, de sajna a zselatinnal és társaival hadilábon állok. De most annyira egyszerűnek tűnik, ahogy írtad, hogy lehet, hogy nekiugrok valamikor!
Puszi, D. Gabi
Gabi!
Hajrá, hidd el nem ördöngősség, csak jó zselatint válassz ( mi a kék csomagos horváthrozist szoktuk ). max
Megjegyzés küldése