![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1fiYOBKdK2z5rm1-dFQBeBTIr5yoof1lHXoMw2RNDHyCqXRLJt9Kdkf2S3qN3PS9ojEF1Sn3wDg1c9EgL8MzuYQFbgf_Y_Ch4WpUbB6t8E_w5agmTiPxZ_dz8pUwlbQkSgCN-h9za0JM/s320/tort2.jpg)
20 dkg cukor,
20 dkg Ráma,
3 db tojás, 2 dl joghurt,
25 dkg liszt,
1 csomag sütőpor.
Töltelékhez:
6-7 db alma,
1 marék mazsola,
és tetszőlegesen fahéj.
Az almákat maghámozzuk. 1-1 1/2 cm-es darabokra felszeleteljük. A mikróban kb. 5-6 percig, párolom. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a mazsolát és a fahéjat. A cukrot a rámával kikeverjük. A tojásokat egyenként beledolgozzuk, majd a joghurtot, végül a sütőporral összekevert lisztet. Tortaformát kikenjük rámával és meghintjük zsemlyemorzsával. A tészta felét beletesszük. Erre tesszük az előkészített almát és befedjük a tészta másik felével. Előmelegített sütőben 160 fokon 1 óráig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e?
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése