2007. október 9., kedd

A "Holland" almatorta receptje:

Megszereztem! Anyukám finom tortája recpettel, így bárki el tudja készíteni:)


Holland almatorta:

Hozzávalók:
20 dkg cukor,
20 dkg Ráma,
3 db tojás, 2 dl joghurt,
25 dkg liszt,
1 csomag sütőpor.
Töltelékhez:
6-7 db alma,
1 marék mazsola,
és tetszőlegesen fahéj.
Az almákat maghámozzuk. 1-1 1/2 cm-es darabokra felszeleteljük. A mikróban kb. 5-6 percig, párolom. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a mazsolát és a fahéjat. A cukrot a rámával kikeverjük. A tojásokat egyenként beledolgozzuk, majd a joghurtot, végül a sütőporral összekevert lisztet. Tortaformát kikenjük rámával és meghintjük zsemlyemorzsával. A tészta felét beletesszük. Erre tesszük az előkészített almát és befedjük a tészta másik felével. Előmelegített sütőben 160 fokon 1 óráig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e?

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin