2012. augusztus 28., kedd

Könnyű nyári vacsorák: Sült kolbászos olajbogyó (tapa)

Mediterrán, könnyű nyári vacsora. Fogyaszthatjuk egy kiadósabb beszélgetéshez, vagy csak a mediterrán érzés kedvéért. Imádom a mediterrán ízvilágot, a tapasok végtelen variációit. Egy nagyobb tál, vagy asztal megpakolva a különböző falatkákkal, kis tálkákkal, és a egy harapásnyi szendvicsekkel. Krémek és mártogatósok között válogathatunk. Az egyik fő alapanyaga a tapas-oknak az olívabogyó és az olívaolaj. Ebben a receptben még társul hozzá a chorizó (spanyol kolbászkülönlegesség, helyettesíthetjük lángolt kolbásszal) és a kolbász zsíron pirított ciabatta.  



Sült kolbászos olívabogyó:

50 g paprikával töltött zöld olajbogyó

100 g mamut fekete olajbogyó

80-100 g kolbász (chorizó)

60 g ciabatta

érlelt kemény sajt forgács

kakukkfű

olíva olaj




A kolbászt fél karikákra vágjuk és egy kevés olajon megpirítjuk. A kisült zsiradékról óvatosan leszedjük
és a paprikás zsíron lepirítjuk a kockákra vágott ciabattát. A bogyókkal, a sült kolbásszal tálba
halmozzuk, megszórjuk a friss kakukkfű levelekkel és a sajt forgáccsal. Tálalás előtt csorgassunk rá
olívaolajt. Könnyed rozét ajánljunk hozzá.

Ha tetszett a receptem, kérlek szavazz a Facebook-n az Szeretem az olajbogyót oldalán, köszönöm!

Jó étvágyat!

Max

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin