Mediterrán, könnyű nyári vacsora. Fogyaszthatjuk egy kiadósabb beszélgetéshez, vagy csak a mediterrán érzés kedvéért. Imádom a mediterrán ízvilágot, a tapasok végtelen variációit. Egy nagyobb tál, vagy asztal megpakolva a különböző falatkákkal, kis tálkákkal, és a egy harapásnyi szendvicsekkel. Krémek és mártogatósok között válogathatunk. Az egyik fő alapanyaga a tapas-oknak az olívabogyó és az olívaolaj. Ebben a receptben még társul hozzá a chorizó (spanyol kolbászkülönlegesség, helyettesíthetjük lángolt kolbásszal) és a kolbász zsíron pirított ciabatta.
Sült kolbászos olívabogyó:
50 g paprikával töltött zöld olajbogyó
100 g mamut fekete olajbogyó
80-100 g kolbász (chorizó)
60 g ciabatta
érlelt kemény sajt forgács
kakukkfű
olíva olaj
A kolbászt fél karikákra vágjuk és egy kevés olajon megpirítjuk. A kisült zsiradékról óvatosan leszedjük
és a paprikás zsíron lepirítjuk a kockákra vágott ciabattát. A bogyókkal, a sült kolbásszal tálba
halmozzuk, megszórjuk a friss kakukkfű levelekkel és a sajt forgáccsal. Tálalás előtt csorgassunk rá
olívaolajt. Könnyed rozét ajánljunk hozzá.
Ha tetszett a receptem, kérlek szavazz a Facebook-n az Szeretem az olajbogyót oldalán, köszönöm!
Jó étvágyat!
Max
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése