2012. augusztus 31., péntek

Könnyű nyári vacsorák: Bébikukoricás-sajtos olajbogyó (tapa)

Folytatom a spanyol tapa sorozatomat, most egy füstölt főzött-sajtos bébikukoricás tálkát hoztam. Ez is a Szeretem az olajbogyót oldal felhívására, mint Gasztroguru készítettem. :-)
Cél az igazi spanyol olíva bogyó népszerűsítése, az egészséges, mediterrán konyha bemutatása. Ez a fajta étkezési kultúra igen közel áll hozzám, és sokszor tálaljuk mi is az érkező vendégeknek az apró falatkákat, tapast.
Előnye az egyszerű elkészítési mód, a könnyen beszerezhető alapanyagok, és a lenyűgöző végtermék.



Bébikukoricás-sajtos olajbogyó

100 g fekete olajbogyó
100 g paprikával töltött zöld olajbogyó
70 g bébi kukorica
70 g füstölt parenyica sajt
50 g chili karika
bazsalikom, rozmaring, petrezselyem
olívaolaj





A bébi kukoricát akkorára vágjuk, mint az olajbogyók. Tálba halmozzuk a bogyókkal, a chili karikákkal. Meghintjük a durvára vágott zöldfűszer keverékkel, és a kis darabokra tépett sajttal. Tálalás előtt csorgassunk rá olívaolajt és pirítóst adjunk hozzá. Kísérőnek ajánljunk hozzá rozé fröccsöt.

Ha tetszett a receptem, kérlek szavazz a Facebook-n az Szeretem az olajbogyót oldalán, köszönöm!


Jó étvágyat hozzá!

Max 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin