Cél az igazi spanyol olíva bogyó népszerűsítése, az egészséges, mediterrán konyha bemutatása. Ez a fajta étkezési kultúra igen közel áll hozzám, és sokszor tálaljuk mi is az érkező vendégeknek az apró falatkákat, tapast.
Előnye az egyszerű elkészítési mód, a könnyen beszerezhető alapanyagok, és a lenyűgöző végtermék.
Bébikukoricás-sajtos olajbogyó
100 g fekete olajbogyó
100 g paprikával töltött zöld olajbogyó
70 g bébi kukorica
70 g füstölt parenyica sajt
50 g chili karika
bazsalikom, rozmaring, petrezselyem
olívaolaj
A bébi kukoricát akkorára vágjuk, mint az olajbogyók. Tálba
halmozzuk a bogyókkal, a chili karikákkal. Meghintjük a durvára vágott
zöldfűszer keverékkel, és a kis darabokra tépett sajttal. Tálalás előtt
csorgassunk rá olívaolajt és pirítóst adjunk hozzá. Kísérőnek ajánljunk hozzá
rozé fröccsöt.
Ha tetszett a receptem, kérlek szavazz a Facebook-n az Szeretem az olajbogyót oldalán, köszönöm!
Jó étvágyat hozzá!
Max
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése