Különleges ám mégis egyszerű sült. Gombából használhatunk csiperkét,
vargányát vagy erdei gomba keveréket. A csirkemell supreme, egy speciális módon
bontott, vágott csirkehús, fél bőrös mell, a szárny első ízületével. Ha egész
csirkét vásárolunk, akkor bontáskor mi is készíthetünk, de kérdezzük meg
kedvenc hentesünket. Fontos, hogy a gombát nagyobb darabokra hagyjuk, így
kapunk puha, szaftos köretet.
Hozzávalók, 4 személyre:
4 db csirke supreme
4-5 szál újhagyma
1 kg gomba
3-4 evőkanál kacsazsír
2 baguett
3-4 evőkanál száraz, fehér bor
2 evőkanál (Max Gastro/Szárika, só mentes) szárnyas fűszerkeverék
rozmaring, kakukkfű, petrezselyem, só, bors
Mossuk meg a húsokat, töröljük szárazra, és dörzsöljük be a
fűszerkeverékkel, sózzuk és borsozzuk meg. Melegítsük meg egy serpenyőben a
kacsazsír felét, és pirítsuk szép pirosra mindkét oldalát a húsoknak. Míg
pirul, addig vágjuk fel karikákra az újhagymát, és a gombát pedig cikkekre. Ha
lepirult a hús, tegyük előmelegített sütőbe, 180 fokra, és süssük 12-15 percet.
Egy másik serpenyőben melegítsük meg a zsír másik felét, és azon pároljuk
üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a gombát, sózzuk és borsozzuk. Folyamatosan
kevergetve pároljuk a hagymás gombát, majd öntsük fel a borral. Vágjuk a zöldfűszereket apróra, és keverjük
hozzá a gombához, és pároljuk puhára. Közben vágjuk fel a baguettet, és
pirítsuk meg. Vegyük ki a sütőből a húst, és pihentessük pár percet. Tálaláskor
tegyük a tányérra a húst, mellé a baguetteket, és arra halmozzuk a gombát.
A recepthez a húst a GusztaHús
biztosította, köszönjük.
Jó étvágyat
hozzá!
Max
1 megjegyzés:
Ezt emberem nagyon fogja szeretni! :)
Megjegyzés küldése