2013. május 17., péntek

Csirkemell supreme, gombás baguettel


Különleges ám mégis egyszerű sült. Gombából használhatunk csiperkét, vargányát vagy erdei gomba keveréket. A csirkemell supreme, egy speciális módon bontott, vágott csirkehús, fél bőrös mell, a szárny első ízületével. Ha egész csirkét vásárolunk, akkor bontáskor mi is készíthetünk, de kérdezzük meg kedvenc hentesünket. Fontos, hogy a gombát nagyobb darabokra hagyjuk, így kapunk puha, szaftos köretet.




Hozzávalók, 4 személyre:

4 db csirke supreme
4-5 szál újhagyma
1 kg gomba
3-4 evőkanál kacsazsír
2 baguett
3-4 evőkanál száraz, fehér bor
2 evőkanál (Max Gastro/Szárika, só mentes) szárnyas fűszerkeverék
rozmaring, kakukkfű, petrezselyem, só, bors




Mossuk meg a húsokat, töröljük szárazra, és dörzsöljük be a fűszerkeverékkel, sózzuk és borsozzuk meg. Melegítsük meg egy serpenyőben a kacsazsír felét, és pirítsuk szép pirosra mindkét oldalát a húsoknak. Míg pirul, addig vágjuk fel karikákra az újhagymát, és a gombát pedig cikkekre. Ha lepirult a hús, tegyük előmelegített sütőbe, 180 fokra, és süssük 12-15 percet. Egy másik serpenyőben melegítsük meg a zsír másik felét, és azon pároljuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a gombát, sózzuk és borsozzuk. Folyamatosan kevergetve pároljuk a hagymás gombát, majd öntsük fel a borral.  Vágjuk a zöldfűszereket apróra, és keverjük hozzá a gombához, és pároljuk puhára. Közben vágjuk fel a baguettet, és pirítsuk meg. Vegyük ki a sütőből a húst, és pihentessük pár percet. Tálaláskor tegyük a tányérra a húst, mellé a baguetteket, és arra halmozzuk a gombát.

A recepthez a húst a GusztaHús biztosította, köszönjük.
Jó étvágyat hozzá!

Max

1 megjegyzés:

Garffyka írta...

Ezt emberem nagyon fogja szeretni! :)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin