Csirkemell supreme: speciális vágási mód, fél bőrös
csirkemell filé, a szárny első ízületével. Prémium sültek készítéséhez
használják, előnye hogy nehezen szárad ki a hús sütésközben, és tetszetős alakú
sültet kapunk.
Fehérborban, friss tavaszi zöldségekkel párolt hús. A
zöldségeket tetszés szerint variálhatjuk, használhatunk karfiolt, batátát
(édesburgonya), karalábét vagy cukkinit.
Hozzávalók, 4 személyre:
4 csirkemell supreme
4-5 szál újhagyma
8-9 szem újburgonya
2-3 evőkanál olíva olaj
3-4 evőkanál száraz, fehér bor
2 evőkanál (pl. Szárika, só mentes) szárnyas fűszerkeverék
1 szál rozmaring, ½ teáskanálnyi kakukkfű
Só, bors
A
húsokat öblítsük le, majd töröljük szárazra. Szórjuk meg mindkét oldalát a
fűszerkeverékkel, és dörzsöljük be. Tegyük félre pihenni, addig mossuk meg az
újburgonyát, és vágjuk kis kockákra. Terítsünk sütőpapírt (vagy alufóliát) egy
akkora tepsibe, amibe kényelmesen elférnek a húsok, de a zsírpapír legyen
nagyobb, hogy be tudjuk bugyolálni. Ha nincs ekkora papírunk, akkor készítsünk
négy kisebb, egyszemélyes csomagot. Kevés olajjal kenjük meg a papírt, és arra
terítsük el a burgonyát.
Tisztítsuk
meg az újhagymát, vágjuk két-három darabra, és terítsük a burgonyára. Sózzuk és
borsozzuk meg a húsokat, majd helyezzük a zöldséges alapra, és tegyük mellé a
zöldfűszereket. Öntözzük meg a borral és a maradék olajjal. Zárjuk össze a
csomag tetejét, és tegyük előmelegített sütőbe, 180 fokra. Süssük 30-35 percet,
majd bontsuk ki a borítékot. Szúrjunk egy tűt a hús legvastagabb részébe, és ha
a folyadék, ami kifolyik, nem véres, a hús hamarosan kész. Tegyük vissza a
húst, de a csomagot ne zárjuk vissza, és süssük még 5 percet. Vegyük, ki de
tálalás előtt pihentessük 5-8 percet.
Használjunk megbízható, magyar (lehetőleg
keszthelyi) burgonyát a főzéshez-sütéshez.
A recepthez a húst a GusztaHús,
a burgonyát a Burgonyakutató
Intézet biztosította, köszönjük.
Jó étvágyat
hozzá!
Max
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése