2013. május 14., kedd

Borítékban sült zöldséges csirkemell supreme

Csirkemell supreme: speciális vágási mód, fél bőrös csirkemell filé, a szárny első ízületével. Prémium sültek készítéséhez használják, előnye hogy nehezen szárad ki a hús sütésközben, és tetszetős alakú sültet kapunk.

Fehérborban, friss tavaszi zöldségekkel párolt hús. A zöldségeket tetszés szerint variálhatjuk, használhatunk karfiolt, batátát (édesburgonya), karalábét vagy cukkinit. 



Hozzávalók, 4 személyre:

4 csirkemell supreme
4-5 szál újhagyma
8-9 szem újburgonya
2-3 evőkanál olíva olaj
3-4 evőkanál száraz, fehér bor
2 evőkanál (pl. Szárika, só mentes) szárnyas fűszerkeverék
1 szál rozmaring, ½ teáskanálnyi kakukkfű
Só, bors


A húsokat öblítsük le, majd töröljük szárazra. Szórjuk meg mindkét oldalát a fűszerkeverékkel, és dörzsöljük be. Tegyük félre pihenni, addig mossuk meg az újburgonyát, és vágjuk kis kockákra. Terítsünk sütőpapírt (vagy alufóliát) egy akkora tepsibe, amibe kényelmesen elférnek a húsok, de a zsírpapír legyen nagyobb, hogy be tudjuk bugyolálni. Ha nincs ekkora papírunk, akkor készítsünk négy kisebb, egyszemélyes csomagot. Kevés olajjal kenjük meg a papírt, és arra terítsük el a burgonyát. 



Tisztítsuk meg az újhagymát, vágjuk két-három darabra, és terítsük a burgonyára. Sózzuk és borsozzuk meg a húsokat, majd helyezzük a zöldséges alapra, és tegyük mellé a zöldfűszereket. Öntözzük meg a borral és a maradék olajjal. Zárjuk össze a csomag tetejét, és tegyük előmelegített sütőbe, 180 fokra. Süssük 30-35 percet, majd bontsuk ki a borítékot. Szúrjunk egy tűt a hús legvastagabb részébe, és ha a folyadék, ami kifolyik, nem véres, a hús hamarosan kész. Tegyük vissza a húst, de a csomagot ne zárjuk vissza, és süssük még 5 percet. Vegyük, ki de tálalás előtt pihentessük 5-8 percet.

Használjunk megbízható, magyar (lehetőleg keszthelyi) burgonyát a főzéshez-sütéshez.
A recepthez a húst a GusztaHús, a burgonyát a Burgonyakutató Intézet biztosította, köszönjük.

Jó étvágyat hozzá!

Max

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin