2013. június 30., vasárnap

Bock Bisztró Balaton

Bock Bisztró lesz a Taverna étterme

Vonyarcvashegyen is lesz Bock Bisztró, a Helikon Taverna étterme ugyanis az idén csatlakozik a franchise-rendszerhez, amely Bock József villányi borász és Bíró Lajos elismert séf nevéhez fűződik. Magyarországon elsőként a balatoni étterem kötött megállapodást a tulajdonossal, 2012 óta Koppenhágában is sikeresen működik az étteremhálózat, Kijevben is csatlakoztak már hozzájuk.



– A magyar gasztronómia csúcsát képviseli a Budán és Pesten működő Bock Bisztró, amely az elmúlt tíz évben a legjobbak között szerepelt a hazai és a nemzetközi szakmai szervezetek döntései alapján. Osztozhatunk a sikerben, ha megteremtjük a minőségi feltételeket: ehhez először át kell szervezni a konyhai technológiát, új berendezéseket állítunk be, tudtuk meg Fodor Márktól, a Helikon Taverna tulajdonosától. A fejlesztés csaknem harmincmillió forintba kerül.
– A két séfünk szeptembertől egy-egy hónapot tölt a budapesti éttermekben, hogy megismerje a Bock konyhatechnológiáját, a gyártási eljárásokat, a receptúrákat, a munkaszervezést – tette hozzá. – A Bock Bisztrókban pontos receptúra alapján dolgoznak, megvan mindennek az előre meghatározott elkészítési ideje, hőfoka, sorrendje. Az ételek minősége mindig ugyanolyan kimagasló, akármikor tér be a vendég, mindig ugyanazzal az ízzel és harmóniával találkozik.


Bock József és Fodor Márk

December 4-én nyit az új étterem, amelynek étlapját Bíró Lajos állítja majd össze, a séf a nyitás előtti héten személyesen is koordinálja majd a munkát Vonyarcvashegyen, hogy minden a legnagyobb rendben menjen. A balatoni étterembe korábban Bock József is ellátogatott, személyesen egyeztetett Fodor Márkkal.
A cél, hogy az északi part legjobb étterme legyen a Bock Bisztró Balaton.

A tervek szerint hangsúlyt helyeznek a helyi termékekre és termelőkre. Remélem az átalakulást nyomon tudom követni, személy szerint nagyon kíváncsi vagyok, hogy alakul ki egy rangos étterem.

Max

Forrás: Monitor Magazin

Zenit Hotel Balaton**** Facebook oldala

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin