2013. szeptember 29., vasárnap

Mini sajttorták, karamellizált fügével

Rapid desszert, igazi vendégvárós, érdemes az alkatrészekből tartani otthon. Készíthetjük a füge helyett áfonyából, szőlőből vagy körtéből is.

Imádjuk a fügét, bár nagy része csak úgy kerül fogyasztásra. A saláta nagyon jól sikerült, de ebben a formában is népszerű lett.


Hozzávalók:
8-12 db kerek vajas keksz (pl. Albert)
20 dkg ricotta vagy natúr krémsajt
3-4 evőkanál porcukor
1 mokkáskanálnyi vanília kivonat (vagy egy tasak vaníliás cukor)
3-4 db érett, kemény füge
2-3 evőkanálnyi (füge) lekvár
2 evőkanálnyi méz
1-2   evőkanálnyi vaj




1. Keverjük ki a ricottát a porcukorral és a vanília kivonattal.
2.  A fügéket negyedekre vágjuk. A vajat megolvasztjuk, és karamellizáljuk rajta a mézet.
3. A negyedekre vágott fügéket, forgatva pár perc alatt kalamerrizáljuk. Nem kell megpuhítani, csak vonja be a karamell, és kezdjen puhulni a gyümölcs. Szedjük ki a kész gyümölcsöt egy tányérra és hagyjuk kihűlni.
4.  A kekszeket kenjük meg vékonyan a lekvárral, és halmozzunk rá a vaníliás ricotta krémből. Tegyük a kekszeket egy lapos tálra, és ültessünk rá egy-egy negyed fügét. Locsoljuk meg a serpenyőben maradt karamellel.

Jó étvágyat hozzá!

Inspiráció: ASDA.com magazinja


Max


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin