Statisztikai kimutatások alapján nagyon kevés halat fogyasztunk. Pedig
egészséges, finom és csodás dolgokat lehet belőle kihozni. Talán az egyik
visszatartó erő az, hogy bonyolult recepteket lehet találni. Pedig a hal az
egyszerűséget kívánja.
Egy régebbi recept kicsit
átalakított változata, de nem csak pisztránggal készíthetjük. Lényege, hogy
friss halat használjunk, és lehetőleg tömör húsút.
Jól illik hozzá a zöldsaláta és a pirított baguette, a vajas citromba
mártogatva.
Hozzávalók:
4 db tisztított pisztráng
2 citrom
2 ág rozmaring
2-3 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál vaj
só, (citrom) bors, liszt
1.Öblítsük le a halat, töröljük szárazra, és sózzuk meg, kívül-belül. A
rozmaring leveleket tépjük le a szárról.
2. A sütőedénybe tegyük bele a vajat, és a rozmaring szárát is.
Melegítsük elő a sütőt, 200 fokra, az edényt tegyük be, hogy a vaj megolvadjon.
Ha már folyékony, vegyük ki.
3. A fokhagymát, a rozmaring levelet vágjuk apróra, keverjük hozzá a
citromos borsot. A keverékkel kenjük be a hal belsejét. Az egyik citromot
karikázzuk fel, tegyünk belőle a hal belsejébe, de tartsunk meg pár szeletet.
4. A másik citromot facsarjuk ki, és keverjük az olvasztott vajhoz. A
halat hintsük meg liszttel, mindkét oldalát, majd forgassuk bele a citromos
vajba és fektessük bele. Tegyünk rá a citromkarikákból, és tegyük a meleg
sütőbe.
5. Süssük 200 fokon 20 percet, majd emeljük fel a hőfokot 230 fokra, é
süssük még 10 percet.
6. Tálaláskor a bőrét húzzuk le, és adjuk hozzá a sült citromot.
Jó étvágyat hozzá!
Max
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése