Rapid desszert, igazi vendégvárós, érdemes az alkatrészekből tartani
otthon. Készíthetjük a füge helyett áfonyából, szőlőből vagy körtéből is.
Imádjuk a fügét, bár nagy része csak úgy kerül fogyasztásra. A saláta
nagyon jól sikerült, de ebben a formában is népszerű lett.
Hozzávalók:
8-12 db kerek vajas keksz (pl. Albert)
20 dkg ricotta vagy natúr krémsajt
3-4 evőkanál porcukor
1 mokkáskanálnyi vanília kivonat (vagy egy tasak vaníliás cukor)
3-4 db érett, kemény füge
2-3 evőkanálnyi (füge) lekvár
2 evőkanálnyi méz
1-2
evőkanálnyi vaj
1. Keverjük ki a ricottát a porcukorral és a vanília kivonattal.
2. A fügéket negyedekre vágjuk.
A vajat megolvasztjuk, és karamellizáljuk rajta a mézet.
3. A negyedekre vágott fügéket, forgatva pár perc alatt
kalamerrizáljuk. Nem kell megpuhítani, csak vonja be a karamell, és kezdjen puhulni
a gyümölcs. Szedjük ki a kész gyümölcsöt egy tányérra és hagyjuk kihűlni.
4. A kekszeket kenjük meg
vékonyan a lekvárral, és halmozzunk rá a vaníliás ricotta krémből. Tegyük a kekszeket
egy lapos tálra, és ültessünk rá egy-egy negyed fügét. Locsoljuk meg a
serpenyőben maradt karamellel.
Jó étvágyat hozzá!
Inspiráció: ASDA.com magazinja
Max
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése