Könnyű, ízletes halétel. Tálalhatjuk előételnek, vagy akár
főételnek is, de akkor adjunk hozzá pirítóst, vagy salátát. Készíthetjük más
halfiléből is, nagyon finom lazacból is. A salsát elkészíthetjük előző nap is,
jót tesz neki a pihenés.
Elkészítési idő: 35-40 perc
1 kg pontyfilé
só, (citrom) bors
Paprika salsa:
1-1
sárga és piros kaliforniai paprika
1 kisebb chili
2-3 kisebb paradicsom
1 fej kisebb fehér vagy póréhagyma
2-3 evőkanál (zöld) citromlé
8-9 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál petrezselyem zöldje
só, bors
1.Először a salsát készítsük el. A paprikák magházát vágjuk ki, és
aprítsuk fel kis kockákra. Locsoljuk meg a citromlé és olívaolaj keverékével.
Vágjuk a hagymát apróra, keverjük a petrezselyem zöldjével a dresszinghez. A
paradicsomokat is kockázzuk fel, aki nem szereti a héját, az előtte az
távolítsa el. Keverjük ezt is az alaphoz, majd lefóliázva, tegyük hideg helyre.
2.A halat vágjuk két ujjnyi darabokra, sózzuk és borsozzuk meg.
Melegítsünk vizet egy olyan edénybe, amire tudunk tenni pároló kosarat, vagy
szűrőt. Ha felforrt a víz, a halakat egy sütőpapírral együtt, tegyük a pároló
betétbe.
3. Gyöngyöző, forrásban levő víz felett pároljuk 6-7 percet. Ha a hús
kifehéredett, és megnyomva rugalmas, kész is. A papír segítségével emeljük ki a
halat, és csepegtessük le.
4. Még melegen tegyük egy tányérra, és a tetejét kenjük be a salsával,
így beissza, míg kihűl.
Jó étvágyat hozzá!
Max
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése