2013. október 13., vasárnap

Párolt halfilé, paprika salsával

Könnyű, ízletes halétel. Tálalhatjuk előételnek, vagy akár főételnek is, de akkor adjunk hozzá pirítóst, vagy salátát. Készíthetjük más halfiléből is, nagyon finom lazacból is. A salsát elkészíthetjük előző nap is, jót tesz neki a pihenés.




Elkészítési idő: 35-40 perc

1 kg pontyfilé
só, (citrom) bors

Paprika salsa:

1-1   sárga és piros kaliforniai paprika
1 kisebb chili
2-3 kisebb paradicsom
1 fej kisebb fehér vagy póréhagyma
2-3 evőkanál (zöld) citromlé
8-9 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál petrezselyem zöldje
só, bors



1.Először a salsát készítsük el. A paprikák magházát vágjuk ki, és aprítsuk fel kis kockákra. Locsoljuk meg a citromlé és olívaolaj keverékével. Vágjuk a hagymát apróra, keverjük a petrezselyem zöldjével a dresszinghez. A paradicsomokat is kockázzuk fel, aki nem szereti a héját, az előtte az távolítsa el. Keverjük ezt is az alaphoz, majd lefóliázva, tegyük hideg helyre.
2.A halat vágjuk két ujjnyi darabokra, sózzuk és borsozzuk meg. Melegítsünk vizet egy olyan edénybe, amire tudunk tenni pároló kosarat, vagy szűrőt. Ha felforrt a víz, a halakat egy sütőpapírral együtt, tegyük a pároló betétbe.
3. Gyöngyöző, forrásban levő víz felett pároljuk 6-7 percet. Ha a hús kifehéredett, és megnyomva rugalmas, kész is. A papír segítségével emeljük ki a halat, és csepegtessük le.
4. Még melegen tegyük egy tányérra, és a tetejét kenjük be a salsával, így beissza, míg kihűl.


Jó étvágyat hozzá!

Max

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin