Gyors, krémes leves, érdemes a különböző zöldség keverékeket
kipróbálni. Készülhet csirkéből, pulykából vagy apróbb kockára vágott sertéshúsból, bár akkor érdemes egy kicsit tovább főzni. Igazi rapid recept, az úgyennékvalamit pillanatokra.
Elkészítési idő: 30 perc
2 db kockázott, csirkemell filé
4-5 dl húsleves
4 dl tej
30-35 dkg mirelit zöldség keverék (mexikói, francia saláta alap)
3-4 evőkanál rizsliszt
5 dkg vaj
1 kisebb fej hagyma lereszelve
2 evőkanál olaj
1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
1 teáskanálnyi fűszerpaprika
só és bors
A tálaláshoz vágott petrezselyem zöldje és pirítós.
1. A csirke kockákat sózzuk, borsozzuk és szórjuk be a szárnyas
fűszerkeverékkel. Az olaj és vaj felét hevítsük fel, és azon pirítsuk meg a
húskockák minden oldalát. Pároljuk meg, majd szedjük ki egy szűrőkanállal a
húst és tegyük félre.
2. Adjuk hozzá a maradék olajat és vajat az edénybe, melegítsük meg, és
pirítsuk le rajta a lisztet. Húzzuk félre, adjuk hozzá a fűszerpaprikát.
3. Öntsük fel a hideg tejjel és a húslevessel, melegítsük újra, közben
folyamatosan keverjük.
4. Keverjük bele a hagymát, és a zöldség keveréket. Forraljuk fel, majd
adjuk hozzá a húskockákat. Lefedve, kis energián főzzük 10-15 percet.
Jó étvágyat hozzá!
2 megjegyzés:
Megkeszitettem a levest,maskor is fogom ,mert gyors es finom.Koszi Agi
Örülök ha tetszett!
Megjegyzés küldése