2013. október 24., csütörtök

Krémes-zöldséges csirke leves

Gyors, krémes leves, érdemes a különböző zöldség keverékeket kipróbálni. Készülhet csirkéből, pulykából vagy apróbb kockára vágott sertéshúsból, bár akkor érdemes egy kicsit tovább főzni. Igazi rapid recept, az úgyennékvalamit pillanatokra.  

Elkészítési idő: 30 perc



2 db kockázott, csirkemell filé
4-5 dl húsleves
4 dl tej
30-35 dkg mirelit zöldség keverék (mexikói, francia saláta alap)
3-4 evőkanál rizsliszt
5 dkg vaj
1 kisebb fej hagyma lereszelve
2 evőkanál olaj
1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
1 teáskanálnyi fűszerpaprika
só és bors
A tálaláshoz vágott petrezselyem zöldje és pirítós.



1. A csirke kockákat sózzuk, borsozzuk és szórjuk be a szárnyas fűszerkeverékkel. Az olaj és vaj felét hevítsük fel, és azon pirítsuk meg a húskockák minden oldalát. Pároljuk meg, majd szedjük ki egy szűrőkanállal a húst és tegyük félre.
2. Adjuk hozzá a maradék olajat és vajat az edénybe, melegítsük meg, és pirítsuk le rajta a lisztet. Húzzuk félre, adjuk hozzá a fűszerpaprikát.
3. Öntsük fel a hideg tejjel és a húslevessel, melegítsük újra, közben folyamatosan keverjük.
4. Keverjük bele a hagymát, és a zöldség keveréket. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a húskockákat. Lefedve, kis energián főzzük 10-15 percet.
5. Tálaláskor hintsük meg a vágott petrezselyemmel és adjunk hozzá pirítóst.


Jó étvágyat hozzá!

Max

Inspiráció: Parade.com

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Megkeszitettem a levest,maskor is fogom ,mert gyors es finom.Koszi Agi

Max írta...

Örülök ha tetszett!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin