Ahogy ígértem, közlöm BB pisztráng receptjét. Egyszerű, de nagyon ízletes (az elmondások alapján, rövidesen tesztelni fogom) recept, amit viszont hiányolok, hogy kedves Barátom nem küldött hozzá bor ajánlót.
4 kisebb pisztráng
10 deka vaj
1 kanál zöld bors, szemes
1 fel citrom leve
só
liszt
Az olvasztott vajat összekeverjük a zöldborssal, egy része szemesen, másik része őrölve. Hozzáadjuk a citromlevet es az egészet beontjuk egy tepsibe.
A pisztrángokat besózzuk, kicsit állni hagyjuk.
A halat lisztbe, majd a vajas szószba forgatjuk. A tepsibe meg ontunk egy kis vizet is.
30 percig kell sütni, ebből 20-at kisebb lángon, majd az utolsó 10 percben nagyobb lángon.
Citromkarikával díszítjük.
Friss rozmaringágakat is dobtunk ra.
10 deka vaj
1 kanál zöld bors, szemes
1 fel citrom leve
só
liszt
Az olvasztott vajat összekeverjük a zöldborssal, egy része szemesen, másik része őrölve. Hozzáadjuk a citromlevet es az egészet beontjuk egy tepsibe.
A pisztrángokat besózzuk, kicsit állni hagyjuk.
A halat lisztbe, majd a vajas szószba forgatjuk. A tepsibe meg ontunk egy kis vizet is.
30 percig kell sütni, ebből 20-at kisebb lángon, majd az utolsó 10 percben nagyobb lángon.
Citromkarikával díszítjük.
Friss rozmaringágakat is dobtunk ra.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOZNuJtYRKdrrI_BdsfanqLdBHYQDFicJuYmygD4eN6x-XQH_4AI9HauVXVJdSTkN6EFlDNhOTKDBZh4odhOPo2XnRH0TVIkSzq4yXwnEm8D3DnKoRtoxd-Q1FWu1Atyya8Ei7dqfLsaI/s400/Kaja+020.jpg)
A recept eredeti változata itt tálalható: http://www.e-retete.ro/retete/pastrav-cu-piper-verde-la-cuptor
Ez mehet a gyors es egyszerű kategóriában, nem kell vele sokat dolgozni, hamar megvan es iszonyúan finom.
Ez mehet a gyors es egyszerű kategóriában, nem kell vele sokat dolgozni, hamar megvan es iszonyúan finom.
Max: el tudom képzelni akár makrélával is, vagy más fehér hallal is csak bőrös legyen.
3 megjegyzés:
No de ilyet, borajánlatot elmulasztani :-)
A recept remek! Én még tuszkolnék a hasába némi kakukkfüvet is :-)))
Szaraz olaszrizling, amit kostoltatok, vagy van annal szarazabb is a pinceben...
Most jo?
Hű, de finom!!! A borral épp jó lesz ebédre:))
Megjegyzés küldése