Jenővel, akit innentől csak BB-ként (BorászBarátom) fogok emlegetni. Az MP5-ön ismerkedtünk össze, Editet kísérte el a találkozóra. Foglalkozását tekintve Borász és ínyenc.
Szép borokat készít, volt szerencsém négyet megkóstolni. A fehér leánykával azonnali szerelmet kötöttem, de volt ott még egy cuvé is, de sajnos neki csak a szerető hálátlan szerepe jutott. De most a hírtelen felindulásból elkövetett marinált cukkíniről szeretnék írni.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQn-zH0Mx4cpg74Wugg2XEKENVDnWHL7BDiR_5JnJue4ys3Oqy6OOMD4PVaeMks9TVRjyqY9CREz9wyAYqo-sv1sqYLQPvK4XdYou20KeLjbbB88eMtW0WUwKPaIwPLZpTaYzWoJ3LZYs/s400/cuk8.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDk_Q61k2B7Q2ft-fHzGZsrKX_R-VH9qsLIxB7QfmfD58IMR9J5LvHzDl6GHX3jpc4auRc62vh2ufaUX_QGCRyENu2aia87u0MUFGEr6qZvK9az_q7ZScM05GOZ_0vGxTh-jcxstd458g/s400/cuk1.jpg)
Kellemes beszélgetés a morzsika partin, ahol egy gyengén sikerült cukkíni receptet elemezgettünk, mikor a Társaságnak meséltem a marinírozott cukkíniről. BB-nek azonnal látványosan összefutott a nyál a szájában. Ő szeretné ezt megkóstolni, mert fejben összerakva nagyon jó lehet. BB! Semmi akadálya, minden alkatrész meg van otthon, csak meg kell csinálni.
És akkor jöjjön a vallomás: azért volt meg hozzá minden, mert szerettem volna elkészíteni az MP5-re, de idő hiányában elmaradt.
Cicaanya lehozta a kellékeket, és elkészítettük BB-nek a kedvére, amit ha jól tudom, már otthon el is készített, bár egy kicsit felturbózva.
Hozzávalók:
2 közepes zsenge cukkíni
1 póréhagyma
1 kis fej lilahagyma
Olíva olaj, borecet, só, bors
A cukkínit meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajon mindkét oldalát megsütjük, ezt a mennyisége miatt legalább négy részletben. A hagymákat megpucoljuk, és vékonyan felszeljük. Egy nagy üvegtálba 1 rész ecetet és 2 rész olajat kikeverünk, és ízesítünk. Ebbe szedjük bele a megsült cukkínit és a hagymát. Jól összekeverjük, nem kell nagyon sok lé alá, csak kb. a feléig. A sütés végénél, az utolsó adagnál a az olajat is öntsük a zöldségekre. Lefedve érleljük legalább 2 órát.
Kóstoltunk hozzá BB boraiból, de annyira ízletes lett a saláta, hogy egy fél órára elnyomta az ízlelő bimbókat, így újra kellett kóstolnunk.
4 megjegyzés:
Óóóóóóóóóóóóóó, ha én ezt tudtam volna, hogy Jenő borász..!!!!!!!!
Jajj, Max, mér' nem montad???
Maimoni, mi lett volna, ha tudtad volna?
Ott maradt volna estig velünk :-)))
Ne tudd meg, mit hagytál ki Móni! Azóta is sóhajtozunk...
Hát, egy kis kóstolót csak kikunyeráltam volna...!!! AZtán hazasétáltam volna a bicikliúton.
Megjegyzés küldése