2009. augusztus 22., szombat

Marinált cukkíni BB kedvére (MP5.3)

Jenővel, akit innentől csak BB-ként (BorászBarátom) fogok emlegetni. Az MP5-ön ismerkedtünk össze, Editet kísérte el a találkozóra. Foglalkozását tekintve Borász és ínyenc.

Szép borokat készít, volt szerencsém négyet megkóstolni. A fehér leánykával azonnali szerelmet kötöttem, de volt ott még egy cuvé is, de sajnos neki csak a szerető hálátlan szerepe jutott. De most a hírtelen felindulásból elkövetett marinált cukkíniről szeretnék írni.





Kellemes beszélgetés a morzsika partin, ahol egy gyengén sikerült cukkíni receptet elemezgettünk, mikor a Társaságnak meséltem a marinírozott cukkíniről. BB-nek azonnal látványosan összefutott a nyál a szájában. Ő szeretné ezt megkóstolni, mert fejben összerakva nagyon jó lehet. BB! Semmi akadálya, minden alkatrész meg van otthon, csak meg kell csinálni.



És akkor jöjjön a vallomás: azért volt meg hozzá minden, mert szerettem volna elkészíteni az MP5-re, de idő hiányában elmaradt.

Cicaanya lehozta a kellékeket, és elkészítettük BB-nek a kedvére, amit ha jól tudom, már otthon el is készített, bár egy kicsit felturbózva.




BB és Max



Hozzávalók:

2 közepes zsenge cukkíni

1 póréhagyma

1 kis fej lilahagyma

Olíva olaj, borecet, só, bors




A cukkínit meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajon mindkét oldalát megsütjük, ezt a mennyisége miatt legalább négy részletben. A hagymákat megpucoljuk, és vékonyan felszeljük. Egy nagy üvegtálba 1 rész ecetet és 2 rész olajat kikeverünk, és ízesítünk. Ebbe szedjük bele a megsült cukkínit és a hagymát. Jól összekeverjük, nem kell nagyon sok lé alá, csak kb. a feléig. A sütés végénél, az utolsó adagnál a az olajat is öntsük a zöldségekre. Lefedve érleljük legalább 2 órát.




Kóstoltunk hozzá BB boraiból, de annyira ízletes lett a saláta, hogy egy fél órára elnyomta az ízlelő bimbókat, így újra kellett kóstolnunk.




BB! Köszönjük a finom borokat!!!!

4 megjegyzés:

Maimoni írta...

Óóóóóóóóóóóóóó, ha én ezt tudtam volna, hogy Jenő borász..!!!!!!!!
Jajj, Max, mér' nem montad???

Edit (Esc) írta...

Maimoni, mi lett volna, ha tudtad volna?

Chef Viki írta...

Ott maradt volna estig velünk :-)))

Ne tudd meg, mit hagytál ki Móni! Azóta is sóhajtozunk...

Maimoni írta...

Hát, egy kis kóstolót csak kikunyeráltam volna...!!! AZtán hazasétáltam volna a bicikliúton.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin