Mustáros-sajtos mártogatós
Egy pikáns mártogatós recept, a magos mustár kedvelőinek. Szintén az MP5-ön debütált. Eredeti recept feta sajttal írja, én krém fehér sajttal (azzal az eljárással készítik, mint a feta sajtot, csak tehéntejből) készítettem, de nagyon finom kecske sajtból vagy juhtúróból is.
Pikáns fanyar íze nem mindenkinek jön be, de mustár rajongóknak alapmű.
15-20 dkg krém fehér sajt
4-5 ek dijoni magos mustár
2-3 ek zsíros tejföl
Őrölt fehér bors
A sajtot alaposan lecsepegtetem, majd egy villával összetöröm. Kikeverem a mustárral, borsozom, só nem kell, mert a sajt elég sós. Tejföllel lazítom, és hideg helyen hagyom érni legalább 3 órát.
Mártogathatunk bele grillezett zöldségeket, sült csirke húst, grissínit, pita csíkokat.
Kísérhetjük egy kis száraz fehér borral, de a mustár íze domináns, lehet, hogy elnyomja az ital igazi ízét.
5 megjegyzés:
Nekem nagyon izlett, igaz en a mustart nagyon szeretem.
Én nagyon szeretem a mustárt, biztos, hogy ki fogom próbálni, köszönöm a receptet.
Nekünk is nagyon bejött!
Kérésem teljesítve:DD Köszi Max!!!
Nagyon finom!
Erősen ecetes fajta magos mustárom volt idehaza, kénytelen voltam egy mokkáskanál cukorral lágyítani, hogy jó legyen.
Megjegyzés küldése