2009. augusztus 24., hétfő

Mustáros-sajtos mártogatós (MP5.2)

Mustáros­-sajtos mártogatós

Egy pikáns mártogatós recept, a magos mustár kedvelőinek. Szintén az MP5-ön debütált. Eredeti recept feta sajttal írja, én krém fehér sajttal (azzal az eljárással készítik, mint a feta sajtot, csak tehéntejből) készítettem, de nagyon finom kecske sajtból vagy juhtúróból is.

Pikáns fanyar íze nem mindenkinek jön be, de mustár rajongóknak alapmű.





15-20 dkg krém fehér sajt

4-5 ek dijoni magos mustár

2-3 ek zsíros tejföl

Őrölt fehér bors

A sajtot alaposan lecsepegtetem, majd egy villával összetöröm. Kikeverem a mustárral, borsozom, só nem kell, mert a sajt elég sós. Tejföllel lazítom, és hideg helyen hagyom érni legalább 3 órát.

Mártogathatunk bele grillezett zöldségeket, sült csirke húst, grissínit, pita csíkokat.

Kísérhetjük egy kis száraz fehér borral, de a mustár íze domináns, lehet, hogy elnyomja az ital igazi ízét.

5 megjegyzés:

Edit (Esc) írta...

Nekem nagyon izlett, igaz en a mustart nagyon szeretem.

Névtelen írta...

Én nagyon szeretem a mustárt, biztos, hogy ki fogom próbálni, köszönöm a receptet.

Chef Viki írta...

Nekünk is nagyon bejött!

trinity írta...

Kérésem teljesítve:DD Köszi Max!!!

jókaja írta...

Nagyon finom!
Erősen ecetes fajta magos mustárom volt idehaza, kénytelen voltam egy mokkáskanál cukorral lágyítani, hogy jó legyen.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin