2015. március 10., kedd

Gombuca, egy régi vasi-zalai étel újraélesztése

Az idei Gyenesdiási nőnapon egy helyi daljáték premierje volt, utána pedig böjti ételek bemutatóját tartottunk. Erre az alkalomra készítettük el, ezt a régi vasi-zalai tésztaételt. A tésztát tojással is gazdagították, de mi most az eredeti recept alapján készítettük. Főzték levesbetétnek, de pirított savanyú káposztával és szalonnával is laktató étel. A böjti kóstolón hagymás-paprikás pirított savanyú káposztával, tejfölben megforgatva kínáltuk.




Elkészítési idő: 35-40 perc

50 dkg liszt
25 dkg túró
2-3 dl tejföl
15-20 dkg Gusztahús füstölt, húsos szalonna

2 kávéskanál só


A nőnapi rendezvényen a Gombucát kínálom.

1. A liszthez hozzákeverjük a sót, és apránként adagolt vízzel, lágy, formázható tésztát gyúrunk. A szalonnát felkockázzuk, és kis energián üvegesre sütjük.

2.  A tésztát a tenyerünkkel centi vastagra nyújtjuk, és egy késsel centis csíkokra, majd azokat centis darabokra vágjuk. Forrásban lévő, sós vízbe, 5-6 adagban tesszük. Ha tészta feljött a víz tetejére, két percet főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük.
3. A megfőtt tésztát a túróval összekeverjük. Tálaláskor a tejföllel és a szalonnával tálaljuk.




Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin