Az idei Gyenesdiási nőnapon egy helyi daljáték premierje volt, utána
pedig böjti ételek bemutatóját tartottunk. Erre az alkalomra készítettük el,
ezt a régi vasi-zalai tésztaételt. A tésztát tojással is gazdagították, de mi
most az eredeti recept alapján készítettük. Főzték levesbetétnek, de pirított
savanyú káposztával és szalonnával is laktató étel. A böjti kóstolón
hagymás-paprikás pirított savanyú káposztával, tejfölben megforgatva kínáltuk.
Elkészítési idő: 35-40 perc
50 dkg liszt
25 dkg túró
2-3 dl tejföl
15-20 dkg Gusztahús füstölt, húsos szalonna
2 kávéskanál só
A nőnapi rendezvényen a Gombucát kínálom.
1. A liszthez hozzákeverjük a sót, és apránként adagolt vízzel, lágy,
formázható tésztát gyúrunk. A szalonnát felkockázzuk, és kis energián üvegesre
sütjük.
2. A tésztát a tenyerünkkel
centi vastagra nyújtjuk, és egy késsel centis csíkokra, majd azokat centis
darabokra vágjuk. Forrásban lévő, sós vízbe, 5-6 adagban tesszük. Ha tészta
feljött a víz tetejére, két percet főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük.
3. A megfőtt tésztát a túróval összekeverjük. Tálaláskor a tejföllel és a szalonnával tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített
kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése