Együnk (még) több halat! Szinte hetente találkozunk ezzel a szlogennel,
egyre többen hirdetik a friss (magyar) hal fogyasztásának fontosságát. Népszerű
személyek állnak a gondolatok mellé, és sok-sok recept készül. Ezekben a
receptekben igyekszünk az egyszerűséget hangsúlyozni. Ilyen ez az étel is.
Készülhet hétvégi ebédre, vagy egy kellemes hétköznapi vacsorára.
Elkészítési idő: 45-50 perc
1 kg Szarvasfish afrikai
harcsafilé
20 dkg mazsola
5 dkg vaj
2 dl (badacsonyi) olaszrizling
1 evőkanál liszt
1 evőkanál fehér borecet
1 citrom
só, bors, cukor
1. A mazsolát a citrom héjával, kevés vízben megpároljuk. A harcsafilét
ecetes, sós vízben, 2-3 részletben, 4-5 perc alatt megfőzzük.
2. A vajat felmelegítjük, a liszttel, a borral, a citromlével világos mártást
készítünk, sózzuk és borsozzuk. Keverjük hozzá a megpárolt mazsolát.
3. Tegyük a halfilét egy sütőtálba, öntsük rá a mártást, és 170 fokos
sütőben, 8-10 perc alatt süssük össze. Köretként adhatunk hozzá párolt rizst,
vagy tört burgonyát.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a friss halat Szarvasfish
biztosította, köszönjük!
A recept a Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.
3 megjegyzés:
Hát, ez zseniálisan jó...
Nagyon finom, és roppant egyszerű, még aranymazsolával lehet fokozni.
Nagyon tetszik. Ki fogom próbálni :)
Megjegyzés küldése