2015. március 6., péntek

Badacsonyi harcsafilé

Együnk (még) több halat! Szinte hetente találkozunk ezzel a szlogennel, egyre többen hirdetik a friss (magyar) hal fogyasztásának fontosságát. Népszerű személyek állnak a gondolatok mellé, és sok-sok recept készül. Ezekben a receptekben igyekszünk az egyszerűséget hangsúlyozni. Ilyen ez az étel is. Készülhet hétvégi ebédre, vagy egy kellemes hétköznapi vacsorára.


Elkészítési idő: 45-50 perc


1 kg Szarvasfish afrikai harcsafilé
20 dkg mazsola
5 dkg vaj
2 dl (badacsonyi) olaszrizling
1 evőkanál liszt
1 evőkanál fehér borecet
1 citrom
só, bors, cukor



1. A mazsolát a citrom héjával, kevés vízben megpároljuk. A harcsafilét ecetes, sós vízben, 2-3 részletben, 4-5 perc alatt megfőzzük.
2. A vajat felmelegítjük, a liszttel, a borral, a citromlével világos mártást készítünk, sózzuk és borsozzuk. Keverjük hozzá a megpárolt mazsolát.
3. Tegyük a halfilét egy sütőtálba, öntsük rá a mártást, és 170 fokos sütőben, 8-10 perc alatt süssük össze. Köretként adhatunk hozzá párolt rizst, vagy tört burgonyát.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recepthez a friss halat Szarvasfish biztosította, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


3 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Hát, ez zseniálisan jó...

Max Gastro írta...

Nagyon finom, és roppant egyszerű, még aranymazsolával lehet fokozni.

Ági, aki főz írta...

Nagyon tetszik. Ki fogom próbálni :)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin