Amerika déli államaiban hasonló módon készítik a csirkesültet.
Az, hogy ez most Cajun, Soul, Kreol vagy éppen Tex-Mex stílus, annak eldöntése
nem az én dolgom. Több étterem készíti a csirkesültet, főleg New Orleans
környékén. A különböző hagyományok, stílusok már alaposan összekeveredtek. Ez a
fajta „rántott hús” kevésbé tudja megszívni magát olajjal, sütés közben.
A végén a panírozásból maradt
lisztből és tojásos-tejből, lepényeket sütnek, és zöldsalátával a sült mellé
tálalják.
Elkészítési idő: 65-70 perc+ a pihentetés
2 db egész Gusztahús csirke mellfilé
3 dl zsíros tej
3 dl víz
2 db tojás
10 dkg sima liszt
10 dkg rétes liszt
3 dl zsíros tej
3 dl víz
2 db tojás
10 dkg sima liszt
10 dkg rétes liszt
8 dkg Biomag kukoricaliszt
8 dkg Biomag kukoricadara
só, bors, mexikói fűszerkeverék
olaj a sütéshez
8 dkg Biomag kukoricadara
só, bors, mexikói fűszerkeverék
olaj a sütéshez
1. Vágjuk fel a csirkemellet tenyérnyi, centi vastag érmékre, sózzuk,
borsozzuk és dörzsöljük be a mexikói fűszerrel. Tegyük félre pihenni, 3-4
órára, vagy egy egész éjszakára.
2. Dolgozzuk össze a tojást a vízzel és a tejjel. Áztassuk bele a
húsokat 30-35 percre. Keverjük össze a liszteket és a darát egy fedeles
dobozban.
3. Melegítsünk egy kisebb sütőedényben olajat. Vegyünk ki annyi húst,
amennyi kényelmesen elfér a sütőedényben. Csepegtessük le, tegyük a lisztes
keverékbe, tegyük rá a fedelet, és alaposan rázzuk össze. Rázzuk le a
felesleges lisztet, és süssük a forró olajban, ropogósra, oldalanként 4-5 perc
alatt.
4. A húsok kisütése után a maradék lisztet keverjük bele a
tojásos-tejbe, dolgozzuk össze. Egy palacsintasütőben, kevés olajon süssük ki a
tortilla lepényeket.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús,
a kukoricadarát Biomag Malom segített
kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése