Idényzöldségekből készített egytálétel. Vannak olyan napok, mikor nem a
bonyolult ételekre vágyunk. Most győzzön az egyszerűség, a megtakarított időt
szánjuk másra.
Elkészítési idő: 75-80 perc
50-60 dkg csirkemell
10-15 dkg húsos, füstölt szalonna
6-8 db burgonya
1-2 db édesburgonya
2-3 szál sárgarépa
2-3 szál fehérrépa
1 vöröshagyma
1 kisebb szál póréhagyma
1 dl száraz fehérbor
2 evőkanál olívaolaj
2-3 teáskanálnyi málnalekvár
só, bors, apróra vágott petrezselyem zöldje
1. A csirkemellet vágjuk fel 2 centis kockákra, sózzuk és borsozzuk, és
pihentessük 10-15 percet.
2. Pucoljuk meg a zöldségeket, a burgonyákat és a répákat vágjuk centis
kockákra, a hagymákat pedig fél karikákra. A szalonnát vágjuk csíkokra.
3. Egy kanál olajon, közepes energián pirítsuk le a csirkehúst, majd
szedjük ki egy tálba, és fedjük le.
4. Adjuk a maradék olajat a serpenyőben levőhöz, és pároljuk meg benne
a szalonna kockákat és a hagymákat. Ha már üvegesedik a hagyma, adjuk hozzá a
répákat és pirítsuk tovább 4-5 percet.
5. Keverjük bele a burgonyákat, forgassuk össze, öntsük fel a borral és
kevés vízzel. Fedjük le, és kis energián pároljuk puhára.
6. Tegyük vissza a csirkehúst, melegítsük össze, majd keverjük bele a
lekvárt. Kóstoljuk meg, ha kell, sózzuk, és hintsük meg a petrezselyem
zöldjével.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített
kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
2 megjegyzés:
Málna helyett milyen lekvár illik még hozzá? Nekem s.barack, őszibarack, meggy, szilva, füge és még alma lekvárom van.
Szia! Meggy, a sárgabarack vagy az alma, szerintem.
Megjegyzés küldése