2015. február 14., szombat

Sült, serpenyős zöldségek, csirkével

Idényzöldségekből készített egytálétel. Vannak olyan napok, mikor nem a bonyolult ételekre vágyunk. Most győzzön az egyszerűség, a megtakarított időt szánjuk másra.


Elkészítési idő: 75-80 perc


50-60 dkg csirkemell
10-15 dkg húsos, füstölt szalonna
6-8 db burgonya
1-2 db édesburgonya
2-3 szál sárgarépa
2-3 szál fehérrépa
1 vöröshagyma
1 kisebb szál póréhagyma
1 dl száraz fehérbor
2 evőkanál olívaolaj
2-3 teáskanálnyi málnalekvár
só, bors, apróra vágott petrezselyem zöldje




1. A csirkemellet vágjuk fel 2 centis kockákra, sózzuk és borsozzuk, és pihentessük 10-15 percet.
2. Pucoljuk meg a zöldségeket, a burgonyákat és a répákat vágjuk centis kockákra, a hagymákat pedig fél karikákra. A szalonnát vágjuk csíkokra.
3. Egy kanál olajon, közepes energián pirítsuk le a csirkehúst, majd szedjük ki egy tálba, és fedjük le.
4. Adjuk a maradék olajat a serpenyőben levőhöz, és pároljuk meg benne a szalonna kockákat és a hagymákat. Ha már üvegesedik a hagyma, adjuk hozzá a répákat és pirítsuk tovább 4-5 percet.
5. Keverjük bele a burgonyákat, forgassuk össze, öntsük fel a borral és kevés vízzel. Fedjük le, és kis energián pároljuk puhára.
6. Tegyük vissza a csirkehúst, melegítsük össze, majd keverjük bele a lekvárt. Kóstoljuk meg, ha kell, sózzuk, és hintsük meg a petrezselyem zöldjével. 

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


2 megjegyzés:

gabi írta...

Málna helyett milyen lekvár illik még hozzá? Nekem s.barack, őszibarack, meggy, szilva, füge és még alma lekvárom van.

Max Gastro írta...

Szia! Meggy, a sárgabarack vagy az alma, szerintem.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin