Aki régóta figyeli a blogomat, tudja, mindig is a szívügyem volt a
másod-harmadlagos húsok megismertetése, használata. Eben a receptben a
csirkemájat használtam, természetesen készülhet akár pulyka vagy sertés májból
is. Az igazi rusztikus állagot a kézi tarhonya adja, de használhatunk gépi
tarhonyát is.
Elkészítési idő: 35-40 perc
20 dkg kézi tarhonya
0,5 liter húsleves/zöldségleves
20 dkg gomba
20 dkg csirkemáj
1-2 evőkanál kacsazsír
1 kisebb fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só és bors, a tálaláshoz vágott petrezselyem zöldje
1. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, a májat és a gombát nagyobb
kockákra. A zsírt kis energián melegítsük, és pároljuk üvegesre a hagymát.
2. Adjuk hozzá a tarhonyát, és pár percig pirítsuk le. Keverjük bele a
fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, majd öntsük fel a levessel. Kevergetve, kis
energián főzzük 10 percet.
3. Keverjük bele a gombát, kóstoljuk meg, ha szükséges korrigáljuk az
ízesítését. Főzzük 7-8 percet, majd adjuk hozzá a kockázott májat is, és főzzük
tovább 5-6 percet.
Tálaláskor szórjuk meg frissen vágott petrezselyem zöldjével.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a májat a Gusztahús
biztosította, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése