Friss halfilé, ropogós bundában, sütőben sütve. Nem szívja meg magát
olajjal, nincs a lakásban olajszag, és a fritőzt sem kell feltölteni. Készülhet
mirelit halfiléből is, azt kíméletesen hagyjuk kiolvadni a hűtőben, és alaposan
itassuk le róla a nedvességet.
Elkészítési idő: 40-45 perc
1 kg Szarvasfish harcsafilé
10-15 dkg kukoricapehely (Corn Flakes)
2-3 evőkanál majonéz
só, bors, kevés olaj
1. A halfilét vágjuk 2-3 ujjnyi csíkokra, sózzuk, borsozzuk és tegyük
félre pihenni.
2. A kukorica pelyhet daráljuk morzsásra. Melegítsük elő a sütőt 165
fokra.
3. Kenjük be a hal szeleteket a majonézzel, és forgassuk meg a
kukoricapehelyben, kicsit rá is nyomkodhatjuk.
4. Egy sütőpapírt kenjünk meg vékonyan olajjal, helyezzük rá a
halfilét, és tegyük a meleg sütőbe. Süssük 10 percet, majd fordítsuk át egy
lapátkanállal, és süssük még 10 percet. Köretnek párolt rizst, burgonyapürét vagy
zöld salátát ajánlok.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a friss halat Szarvasfish
biztosította, köszönjük!
A recept az őszi Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése