2015. január 31., szombat

Harcsafilé, ropogós bundában, sütőben sütve

Friss halfilé, ropogós bundában, sütőben sütve. Nem szívja meg magát olajjal, nincs a lakásban olajszag, és a fritőzt sem kell feltölteni. Készülhet mirelit halfiléből is, azt kíméletesen hagyjuk kiolvadni a hűtőben, és alaposan itassuk le róla a nedvességet.


Elkészítési idő: 40-45 perc


1 kg Szarvasfish harcsafilé
10-15 dkg kukoricapehely (Corn Flakes)
2-3 evőkanál majonéz
só, bors, kevés olaj



1. A halfilét vágjuk 2-3 ujjnyi csíkokra, sózzuk, borsozzuk és tegyük félre pihenni.
2. A kukorica pelyhet daráljuk morzsásra. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra.
3. Kenjük be a hal szeleteket a majonézzel, és forgassuk meg a kukoricapehelyben, kicsit rá is nyomkodhatjuk.
4. Egy sütőpapírt kenjünk meg vékonyan olajjal, helyezzük rá a halfilét, és tegyük a meleg sütőbe. Süssük 10 percet, majd fordítsuk át egy lapátkanállal, és süssük még 10 percet. Köretnek párolt rizst, burgonyapürét vagy zöld salátát ajánlok.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recepthez a friss halat Szarvasfish biztosította, köszönjük!
A recept az őszi Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin