2015. január 2., péntek

Bakonyi szalonnás füttyleves

Bakonyi szalonnás füttyleves

Mikor először hallottam erről a levesről, azt hittem, hogy olyan mesebeli étel, mint a Kőleves. De van, hogy megfognak bennünket dolgok. Ilyen volt ez a leves is. Annyit tudtam róla, a szegények levese volt. Kis darabka száraz, a végét járó szalonna és pár marék kukoricadara. Erőt és meleget adó, tartalmas, téli leves. Miután elkészült, rájöttünk, a mókás név mögött, komoly tartalom rejtőzik. Megfelel a mai, rohanós, kézből evős korunknak, és sokkal több van benne, mint egy tasakos levesben.

Elkészítési idő: 25-30 perc





1-1,2 liter forró víz
12 dkg Biomag kukoricadara
6-8 dkg Gusztahús húsos, füstölt szalonna
2 teáskanálnyi fűszerpaprika

1. A szalonnát kockázzuk fel, kis lángon pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a darát, azt is pirítsuk le.
2. Húzzuk le az energiáról, hintsük meg a fűszerpaprikával, keverjük össze, majd öntsük fel a forró vízzel.
3. Kis energián, forraljuk fel, majd időnként megkeverve, főzzük 10-12 percet. Tálaláskor adjunk hozzá pirítóst.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús, a kukoricadarát Biomag Malom segített kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


1 megjegyzés:

Anikó írta...

Hát ezt a cukinevű, tényleg mesebeliszerű leveskét vittem is, nem is hallottam róla még:-))))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin