Bakonyi szalonnás füttyleves
Mikor először hallottam erről a levesről, azt hittem, hogy olyan mesebeli
étel, mint a Kőleves. De van, hogy megfognak bennünket dolgok. Ilyen volt ez a
leves is. Annyit tudtam róla, a szegények levese volt. Kis darabka száraz, a
végét járó szalonna és pár marék kukoricadara. Erőt és meleget adó, tartalmas,
téli leves. Miután elkészült, rájöttünk, a mókás név mögött, komoly tartalom
rejtőzik. Megfelel a mai, rohanós, kézből evős korunknak, és sokkal több van
benne, mint egy tasakos levesben.
Elkészítési idő: 25-30 perc
1-1,2 liter forró víz
12 dkg Biomag kukoricadara
6-8 dkg Gusztahús húsos, füstölt
szalonna
2 teáskanálnyi fűszerpaprika
só
1. A szalonnát kockázzuk fel, kis lángon pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá
a darát, azt is pirítsuk le.
2. Húzzuk le az energiáról, hintsük meg a fűszerpaprikával, keverjük
össze, majd öntsük fel a forró vízzel.
3. Kis energián, forraljuk fel, majd időnként megkeverve, főzzük 10-12
percet. Tálaláskor adjunk hozzá pirítóst.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús,
a kukoricadarát Biomag Malom segített
kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
1 megjegyzés:
Hát ezt a cukinevű, tényleg mesebeliszerű leveskét vittem is, nem is hallottam róla még:-))))
Megjegyzés küldése