2014. december 26., péntek

Töltött burgonyahajó

Könnyen és gyorsan elkészíthető, burgonyás egytálétel.
Olyan recept, amiben akár a maradékot is hasznosíthatjuk, vagy éppen, egy könnyű ebédre vágyunk. Készíthetjük kisebb burgonyákból is, akkor akár egy falatozós, beszélgetős este része is lehet.

Elkészítési idő: 65-70 perc




Fotó: Szeiler Stúdió 

6-8 db nagyobb Démon Premium Hungaricum burgonya
35-40 dkg GusztaHús darált hús
15-20 dkg reszelt félkemény sajt
1 tojás
1-2 evőkanál tejföl
1-2 teáskanálnyi törött Csili paprika (elhagyható)
1-2 teáskanálnyi petrezselyem zöldje
só és bors


1. Hámozzuk meg a burgonyákat, vágjuk félbe, és kevés sós vízben, fedő alatt pároljuk meg 12-15 perc alatt.



2. Dolgozzuk össze a húst a tejföllel, a paprikával, a petrezselyem zöldjével. Sózzuk és borsozzuk meg.
3. Vegyük ki a burgonyákat a pároló léből, és hagyjuk pár percet hűlni (ezt akár előző este is előkészíthetjük). Egy kanállal vájjuk ki a burgonyák közepét, de a burgonya forgácsot adjuk hozzá a húshoz. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
4. Dolgozzuk át a húst, és töltsük bele a burgonyákba. Tegyünk a tetejére reszelt sajtot.
5. Olajjal/zsírral kikent sütőedénybe tegyük és a forró sütőben 35-40 perc alatt süssük szép pirosra.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús, burgonyát a Burgonyakutató Intézet segített kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin