Húsos-gombás vagdalt pogácsa, igazi street food étel (lehetne). A
kifejezés klasszikus értelmezése szerint, menet közben fogyasztható ételeket
jelent. Ezt akár átültethetjük otthonra is, az olyan ételekre, amiket
könnyen-gyorsan elkészítünk, és közben más tevékenységet tudunk végezni.
Tehetjük szendvicsbe, fogyaszthatjuk mártással, zöldsalátával. Ha kis
gombócokat formázunk, akkor akár egy pálcikára szúrva, kézből is megehetjük.
Elkészítési idő: 45-50 perc
Fotó: Szeiler Stúdió
40 dkg GusztaHús darált
hús
30 dkg gomba (csiperke, laska)
2 tojás
1 kisebb fej fehér hagyma
4-5 evőkanálnyi zsemlemorzsa
1-2 teáskanálnyi petrezselyem zöldje, apróra vágva
1-2 teáskanálnyi szójaszósz
só és bors
2-3 evőkanálnyi olaj a sütéshez
Fotó: Szeiler Stúdió
1. A hagymát és a gombát tisztítsuk meg, és vágjuk apróra. Dolgozzuk
össze a darált hússal, sózzuk és borsozzuk.
2. A tojásokat verjük fel a szójaszósszal, adjuk hozzá a petrezselyem
zöldjét is. Dolgozzuk bele a húsos keverékbe.
3. Formázzunk belőle tallérokat, és forgassuk meg a zsemlemorzsába.
Serpenyőben forrósítsuk meg az olajat, és süssük szép ropogós pirosra a
vagdaltakat. A sütés után itassuk le papírtörlővel a felesleges olajat.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített
kiválasztani, köszönjük!
A recept a őszi Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.
Fotó: Szeiler Stúdió
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése