Mártogatós étel, gyors vacsorára vagy éppen egy baráti beszélgetéshez. Most,
mint mártogatós szerepelt, hozzá a legújabb kedvenc, a DNK (Dagasztás Nélkül
Készült) tésztából készült bagett.
30-33 dkg mirelit morzsolt kukorica (az átlagcsomagolás 1 kg, így három
adag kijön belőle)
1,5-2 dl tej
10-15 dkg krémsajt
só, bors, őrölt chili pehely, zöldfűszerek (metélőhagyma, petrezselyem,
koriander zöldje)
A mirelit kukoricát felöntjük a tejjel, sózzuk és borsozzuk, keverjük
hozzá a szárított zöldfűszereket.
Kis energián melegítsük fel, és főzzük forrástól számított 5-8 percet.
Zárjuk el az energiát, hintsük meg az őrölt chilivel, keverjük össze, majd
adjuk hozzá a krémsajtot. Dolgozzuk össze, és néha megkeverve, hagyjuk
langyosra hűlni.
Mártogathatjuk, kanalazhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Max
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése