Igazi hétköznapi, dolgozós leves. Este elkészítjük, másnap csak melegítenünk
kell a munkahelyünkön. Finom, krémes, melengető és erőt adó leves. Hideg estén,
takaróba bújva, a fotelban ülve, akár egy bögréből elkortyolgatva.
Elkészítési idő: 30-35 perc
8-10 db tojás
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 teáskanálnyi vaj
1,2-1,5 liter zöldség leves
só és őrölt bors
A tálaláshoz pirított kenyér kockák
1. Tegyük fel a tojásokat, hideg sós vízben, és közepes energián
forraljuk fel. Forrástól számított 7-8 percig főzzük. Ha kész, vegyük ki a
forró vízből és öblítsük le hideg vízzel, és tisztítsuk meg.
2. Vegyük ki a sárgáját, a fehérjét vágjuk nagyobb darabokra. A
sárgáját keverjük ki a tejföllel, a liszttel, sózzuk, borsozzuk, és kis
energián melegítsük.
3.Öntsük fel a zöldség levessel, adjuk hozzá a vajat, és közepes lángon
forraljuk fel. Gyakori kevergetés mellett, főzzük 10-12 percet. Tálaláskor
tegyünk a tányér aljába pirított kenyérkockát, arra a főtt fehérjét, és így
kanalazzuk rá a levest.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
6 megjegyzés:
De jó kis recept:))! A rongyosleves újragondolása (attól hasonlít csak, hogy az is tojásból van)
Max miket nem tudsz ?:-))))
Most jöttem rá, hogy milyen régen készítettem tojáslevest, amibe egészben van a tojás. Most már tudom ,hogy krémesíteni is lehet. :)
Köszönöm szépen! Igen, ez egy átdolgozott tojásleves. Nagyon finom!
Ez nagyon jó! Köszi!
szuper!
Megjegyzés küldése