2015. január 14., szerda

Keménytojás-leves

Igazi hétköznapi, dolgozós leves. Este elkészítjük, másnap csak melegítenünk kell a munkahelyünkön. Finom, krémes, melengető és erőt adó leves. Hideg estén, takaróba bújva, a fotelban ülve, akár egy bögréből elkortyolgatva.


Elkészítési idő: 30-35 perc


8-10 db tojás
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 teáskanálnyi vaj
1,2-1,5 liter zöldség leves
só és őrölt bors

A tálaláshoz pirított kenyér kockák



1. Tegyük fel a tojásokat, hideg sós vízben, és közepes energián forraljuk fel. Forrástól számított 7-8 percig főzzük. Ha kész, vegyük ki a forró vízből és öblítsük le hideg vízzel, és tisztítsuk meg.
2. Vegyük ki a sárgáját, a fehérjét vágjuk nagyobb darabokra. A sárgáját keverjük ki a tejföllel, a liszttel, sózzuk, borsozzuk, és kis energián melegítsük.
3.Öntsük fel a zöldség levessel, adjuk hozzá a vajat, és közepes lángon forraljuk fel. Gyakori kevergetés mellett, főzzük 10-12 percet. Tálaláskor tegyünk a tányér aljába pirított kenyérkockát, arra a főtt fehérjét, és így kanalazzuk rá a levest.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

6 megjegyzés:

Bodzás Vendégház írta...

De jó kis recept:))! A rongyosleves újragondolása (attól hasonlít csak, hogy az is tojásból van)

Anikó írta...

Max miket nem tudsz ?:-))))

H. Mária írta...

Most jöttem rá, hogy milyen régen készítettem tojáslevest, amibe egészben van a tojás. Most már tudom ,hogy krémesíteni is lehet. :)

Max Gastro írta...

Köszönöm szépen! Igen, ez egy átdolgozott tojásleves. Nagyon finom!

undercover írta...

Ez nagyon jó! Köszi!

Éci írta...

szuper!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin