Egy régebbi recept,
újradolgozva, fotózva. Egyszerű tojásleves, egy kicsit más ízekkel, mint a
megszokott tojásleves.
Elkészítési idő: 30-35 perc
8 db tojás
2 kis fej fehér hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál mustár
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 teáskanálnyi vaj
(olíva) olaj,
só, bors,
bazsalikom, zsálya, petrezselyem, rozmaring (vagy provanszi
fűszerkeverék)
1. A hagymát kis kockákra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk,
közben sózzuk, borsozzuk.
2. A hagymához adjuk a mustárt, azt is lepirítjuk egy kicsit, majd egy
kevés vízzel, ami ellepi, felengedjük. Kis lángon puhára főzzük a hagymát,
hozzá adjuk a fokhagymát és az apróra vágott zöldfűszereket.
3. Felengedjük még annyi vízzel, hogy kb. 1 liternyi legyen. A lisztet
egy kevés vízzel és a tejföllel csomómentesre keverjük. Merjünk bele pár
kanálnyi forró levest, majd lassan csurgassuk bele a levesbe, és közben
folyamatosan keverjük.
4. Összeforraljuk, majd a levesbe egyesével bele öntjük a tojásokat.
Nem keverjük, hogy minél kevésbé törjön a fehérjére. Főzzük 4-5 percet,
megkóstoljuk, ha kell, utóízesítjük. Ha nem elég fanyar, tehetünk még bele mustárt
vagy citromlét. Adunk hozzá egy darabka vajat, és lezárjuk az energiát.
Pirított kenyér kockákkal tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése