Könnyű tavaszias desszert, sütés nélkül. Megkoronázza az ebédet, vagy
az alkalmat, mikor asztalra kerül. A málnát kiválthatjuk az éppen aktuális
szezon gyümölcsre, de barackbefőttből is nagyon finom. Egyszerűen nagyszerű.
Elkészítési idő: 35 perc + a pihentetés
20 dkg darált keksz
12-15 dkg olvasztott vaj
1 kg málna (lehet mirelit is)
3 dl tejszínhab
2 evőkanál porcukor
2-3 evőkanál hideg krémpor
1. A vajat olvasszuk meg, és keverjük össze a kekszmorzsával. Töltsünk
meg négy kis (vagy egy nagy) piteformát a vajas morzsával, és egy pohárral
nyomkodjuk bele. Tegyük hideg helyre 2-3 órára.
2. Keverjük össze a málnát a krémporral, óvatosan. Ha mirelit málnából
készítjük, akkor azt előtte egy nappal, hűtőben hagyjuk kiolvadni. Verjük fel a
tejszínhabot a porcukorral.
3. Halmozzunk a málnakrémből a tésztára, annak pedig a tetejére a
tejszínhabból.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
1 megjegyzés:
Nagyon tetszik a recept finom lehet! Guszta!
Megjegyzés küldése