2015. március 23., hétfő

Csirke java, pikáns színes mártással

Ismét egy felújított, leporolt recept, még 2009-ből. Igazi tavaszi, könnyed, mégis tartalmas étel. Nagyobb mennyiségben érdemes a húst kisebb darabokra felvágni, és egy kicsit hosszabb lére engedni.

Elkészítési idő: 70-75 perc



60-70 dkg Gusztahús csirkemell filé
2 fej fehér hagyma
2 kis tv paprika
1-2 kisebb zöldpaprika
1 piros (kaliforniai) paprika
3-4 dl tejszín
1-2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál (magos) mustár
2-3 teáskanál keményítő
liszt, só, bors, petrezselyem zöldje,




1. A csirke melleket vágjuk tenyérnyi szeletekre, sózzuk és borsozzuk, majd hempergessük meg lisztben. Melegítsük meg az olajat, és süssük pirosra, kis energián a húsok mindkét oldalát.
2. Vágjuk a paprikákat csíkokra, a hagymát fél karikára. Vegyük ki a húsokat, és pároljuk üvegesre a hagymát.
3. Adjuk hozzá a csíkokra vágott paprikákat, pároljuk meg. Keverjük ki a mustárt a tejszínnel és kevés vízzel.
4. Keverjük a mustáros tejszínt a hagymás alaphoz, forraljuk fel, tegyük vissza a húsokat, és kis energián pároljuk puhára. Tálaláskor hintsük meg apróra vágott petrezselyem zöldjével. Köretnek adhatunk hozzá főtt tésztát vagy párolt rizst.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recepthez a húst a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!
A recept az őszi Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin