Ismét egy felújított, leporolt recept,
még 2009-ből. Igazi tavaszi, könnyed, mégis tartalmas étel. Nagyobb
mennyiségben érdemes a húst kisebb darabokra felvágni, és egy kicsit hosszabb
lére engedni.
Elkészítési idő: 70-75 perc
60-70 dkg Gusztahús csirkemell filé
2 fej fehér hagyma
2 kis tv paprika
1-2 kisebb zöldpaprika
1 piros (kaliforniai) paprika
3-4 dl tejszín
1-2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál (magos) mustár
2-3 teáskanál keményítő
liszt, só, bors, petrezselyem zöldje,
1. A csirke melleket vágjuk tenyérnyi szeletekre, sózzuk és borsozzuk,
majd hempergessük meg lisztben. Melegítsük meg az olajat, és süssük pirosra,
kis energián a húsok mindkét oldalát.
2. Vágjuk a paprikákat csíkokra, a hagymát fél karikára. Vegyük ki a
húsokat, és pároljuk üvegesre a hagymát.
3. Adjuk hozzá a csíkokra vágott paprikákat, pároljuk meg. Keverjük ki
a mustárt a tejszínnel és kevés vízzel.
4. Keverjük a mustáros tejszínt a hagymás alaphoz, forraljuk fel,
tegyük vissza a húsokat, és kis energián pároljuk puhára. Tálaláskor hintsük
meg apróra vágott petrezselyem zöldjével. Köretnek adhatunk hozzá főtt tésztát
vagy párolt rizst.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített
kiválasztani, köszönjük!
A recept az őszi Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése