Csirke java színes, pikáns mártással, széles metélt ágyon, max kedvére
Hozzávalók:
60-70 dkg csirkemell filé
olaj, liszt, só, bors
a mártáshoz:
2 fej fehér hagyma
½ narancssárga (kaliforniai) paprika
2 kis tv paprika
2-3 grillezett, olajban érlelt piros (kaliforniai) paprika
4-5 kicsi csemege uborka
2-
2-3 tk keményítő
4-5 dkg vaj
só, bors, majoránna, petrezselyem zöldje,
A húst megmosom és centi vastag szeletekre vágom ferdén, egy fél mellfiléből kijön 4-5 szelet. Sózom, borsozom, és hagyom pihenni pár percet. Utána két fólia lap között finoman megütögetem a klopfolóval.
Olívaolaj és napraforgó olaj keverékét melegítem egy mély serpenyőben. A hús szeleteket megforgatom lisztben, és kicsi energián, pirosra sütöm mindkét oldalát az olajban. Kiveszem egy tálaló tálra és megsütöm a többi szeletet is.
Míg sül a hús, felkockázom a hagymát és a tv paprikát és a narancssárga paprikát, és közben lecsepegtetem az uborkát és a grillezett olajos paprikát.
Végeztem a hús sütésével, a visszamaradt zsiradékon üvegesre párolom a hagymát. Hozzáadom a paprika kockákat, és kevergetve megpárolom. Ha kell, önthetünk alá pár korty vizet, hogy ne égjen le.
Felkockázom az uborkát és a grillezett paprikát is. Az uborkát is megpárolom a keverékkel, és hozzá teszem a grillezett paprikát is, de ez könnyen összetörik, így már óvatosan kevergetem.
Ha kész a mártás, a sült húsokat visszarakom, hogy ne száradjon ki.
Kifőtt tésztával (jelen esetben széles metélttel), és petrezselyem zöldjével megszórva tálaljuk.
Grillezett, olajban érlelt paprika: érdemes a családi grillezések alkalmával, vagy a tűzhely gázlángján megsütni a paprikát, a szenes héját, magházát eltávolítani, majd pár csepp ecettel meglocsolni, és olajjal felönteni. Hideg helyen jól letárolható, kiválóan alkalmas saláták, köretek dúsításához, színesítéséhez. Ha nem tudunk készíteni, a német diszkont láncok (lidl és az aldi) is forgalmaz üveges verziót, használhatjuk azt is, bár az ecetben érlelt, azzal érdemes finoman bánni, adagolni.
9 megjegyzés:
Nagyon tetszik! Jól jönne ebédre ez a csirkehusi:)
Sajnálom, hogy tavaly nem olvasgattam gasztro blogokat - technikai okok miatt -mert akkor tudtam volna a Bringatanyáról és feltétlenül meglátogattunk volna az tuti:))))Gyenesdiáson nyaraltunk néhány napot... Pazar ez a fagyi kínálat! Csak gratulálni tudok!
Díjazom az ízlésed, Max! :)
Ó, de finom!!!Olyan szép színes is-igazi nyári kompozíció!
Hm, jöhet! Szuper!
A tészta és hús nem ördögtől származó dolog :-)
Tetszik a címe (is), Max kedvére :D
Nekem is kedvemre lenne egy ilyen vacsora :)
Így jó, ahogy van:))ez nálunk is bejönne!
Éhes vagyok, vagy az lettem, már nem is tudom...:D
Tündér: én is sajnálom:(
Mian, Lily, CV: köszike
Garffyka, Kata: már elfogyott
Szepy: Te most ettél meg egy csomó fagyit, arra ez nem jó:)))
Még nem ettem meg, még eszem. Még kb egy óra...:DD
Megjegyzés küldése