Könnyú kakaós/csokis kifli, márványos mintával. Hozzá egy bögre forró kakaó/csoki, egy kis vaj, és egy kanálka lekvár. Maga az édes bűnbeesés.
A tészta, nyúlós és tömör, de a végeredmény egy légiesen könnyű, puha tészta.

Hozzávalók, 12 db-hoz:
2,5 dl tej,
1 egész tojás,
5-8 dkg olvasztott vaj,
5 dkg cukor,
1 egész tojás,
5-8 dkg olvasztott vaj,
5 dkg cukor,
1 kk só
45 dkg liszt,
2 dkg friss vagy 11 gr szárított élesztő
45 dkg liszt,
2 dkg friss vagy 11 gr szárított élesztő
8-10 dkg durvára vágott, reszelt csoki
1 tojás sárgája a kenéshez,
1 tojás sárgája a kenéshez,
A csoki kivételével, a hozzávalókból tésztát dagasztunk, amibe a végén dolgozzuk bele a csokit, így majd csak kelesztéskor/sütéskor fog benne felolvadni.
A tészta kicsit nyúlós, ragadós állagú lesz, de ne liszetzzük tovább, takarjuk le, és hagyjuk kelni 30-40 percet.
Bőven lisztezett nyújtólapra borítjuk, átdolgozzuk, és egy kb. 30 cm-es körnek kinyújtjuk. A kéz melegétől és a kelsztéstől kezd kialakulni a márványos minta.
Vágjuk fel 12 cikkre, majd jól lenyomva sodorjuk fel.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és hagyjuk kelni fél órát. Kenjük meg a tojássárgájával a tetejét, és meleg sütőben (160-170 c°) süssük 25-30 perc alatt szép pirosra.
Rácson hagyjuk kihűlni.
5 megjegyzés:
Jó reggelt!
Hol az a forró csoki? Nagyon szívesen esnék most bűnbe ezzel a finomsággal :-)))
Én szerényebb vagyok: forró csoki nélkül is beérem a kiflicskékkel, csak küldd!!!!!!
De lányok, már ennyivel el tudlak benneteket csábítani?
Azta folyik a nyálam:):):):):)
Most sul a csokis kifli.Mar elsore dupla adagot keszitettem.Kivettem ay elso tepsit es meg forron megkostoltam.Gratulalok nagzon finom ,puha a belseje is.Csak az volt a baj hogz nem volt otthon csak 10 dkg etcsoki de igy is finom.Udvoylettem Temesvarrol!!!!
Megjegyzés küldése