Csodás körtéket kaptam, jó kemény hússal, ízletest. Elrakni kevéske, de
főzéshez pont elég. Elsőként mártásban gondolkoztam, de aztán inkább leves lett
belőle. Jót tesz a körtének (is) a karamellizálás, a pirítás, és a vajtól
kellemesen selymes lesz a levesünk. Ha édes körtét kapunk, a cukor mennyiségét
csökkentsük, vagy akár el is hagyhatjuk.
Elkészítési idő: 35-40 perc + a pihentetés
4-5 db kemény húsú körte
5 dkg vaj
2-3 evőkanál cukor
4 dkg étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor
5-6 szelet kalács
1-2 teáskanálnyi citromlé
kevés vaj a pirított kalácshoz
1. A körtéket meghámozzuk és vágjuk apró kockákra. Olvasszuk meg a
vajat és közepes hőfokon pirítsuk le a körtét.
2. Hintsük meg a cukorral, és gyakran, óvatosan átkeverve, süssük a
gyümölcsöt 5-6 percet.
3. Keverjük ki a keményítőt/pudingport 3 dl vízzel. Öntsük fel a körtét 7-8 dl
hideg vízzel, keverjük bele a pudingos vizet is.
4. Kevergetve, kis lángon főzzük össze a levest, adjuk hozzá a
citromlét, és kóstoljuk meg, ha kell, kevés cukorral korrigáljuk. Főzzük pár
percet és utána hagyjuk kihűlni.
5. A kalácsokat kenjük meg mindkét oldalán vajjal, és pirítsuk meg.
Tálaláskor adjuk a leves mellé.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése