2015. október 25., vasárnap

Szalonnás sütőtökleves

Az ősz egyik fontos termése. A nyugat-Dunántúlon az értékes magját nagyra becsülik, ízletes olaja nagy becsben van tartva. Fontos volt a hús hasznosítása, sütve, levesekbe, sőt édességekben is feltűnt. A modern konyha, még jobban felfedezte magának, már főételek alapját is képezi, számos szép étel született vele. A krémlevesek is sok féleképpen készülhetnek, ez most egy tartalmasabb, gazdagabb verzió.


Elkészítési idő: 35-40 perc


50-60 dkg sütőtök
2 szál sárgarépa
20 dkg húsos császárszalonna
1 evőkanálnyi zsír vagy olaj
2-3 teáskanálnyi vega ételízesítő
só és bors




1. A zsiradékon pirítsuk ki a kockára vágott szalonnát. A sütőtököt és a répát hámozzuk meg és vágjuk kockákra.
2. Szedjük ki a szalonnát, tegyük félre, és pirítsuk le a répa és tök kockákat 3-4 perig. Sózzuk, borsozzuk és hintsük meg az ételízesítővel. Fedjük le és kis energián, pároljuk 6-8 percet.
3. Öntsük fel 1-1,2 liter vízzel a zöldséget, és lefedve főzzük tovább 5-7 percet. Kóstoljuk meg, ha kell, korrigáljuk, és egy merülő mixerrel pürésítsük. Ha nagyon sűrű lenne, adjunk hozzá kevés vizet és forraljuk össze. Tálaláskor tegyük a tetejére a kisütött szalonnát.  

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin