Az egyik kedvenc francia előételem. Megmutathatjuk a (kacsa) máj
különlegességét, ízességét és csodás állagát. Frissen őrölt, színes borssal és
tengeri sóval, egyszerűen elkészítve, varázslatos ételt készíthetünk.
Elkészítési idő: 25-30 perc + a pihentetés
(Francia, előétel)
55-60 dkg GusztaHús kacsamáj
só és bors
1. Hagyjuk a májat szobahőmérsékleten 2 órát. Terítsük ki, az ereket és
csomókat vágjuk ki. Sózzuk meg.
2. Terítsünk két réteg háztartási fóliából 35-40 cm-s darabot. Sózzuk
és borsozzuk meg a májat. Terítsük el a fóliára, két sorban egymásra, kb. 20 cm
hosszan. Tekerjük fel a fóliát szorosan, a két végét csomózzuk meg.
3. Forraljunk fel egy nagyobb lábosban 2-3 liternyi vizet , ha forr
tegyük takarékra, várjuk meg, hogy gyöngyözzön, tegyük bele a csomagot, főzzük
5-7 percet, majd zárjuk el az energiát. Hagyjuk a vízben kihűlni, majd tegyük
hideg helyre egy éjszakára. Fóliába csomagolva, hűtőben egy hétig tárolhatjuk.
Kenyérre szelve, egy pikáns gyümölcs lekvárral kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a májat a Gusztahús
segített kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése