2015. december 26., szombat

Posírozott kacsamáj

Az egyik kedvenc francia előételem. Megmutathatjuk a (kacsa) máj különlegességét, ízességét és csodás állagát. Frissen őrölt, színes borssal és tengeri sóval, egyszerűen elkészítve, varázslatos ételt készíthetünk.

Elkészítési idő: 25-30 perc + a pihentetés
(Francia, előétel)



55-60 dkg GusztaHús kacsamáj
só és bors

1. Hagyjuk a májat szobahőmérsékleten 2 órát. Terítsük ki, az ereket és csomókat vágjuk ki. Sózzuk meg.

2. Terítsünk két réteg háztartási fóliából 35-40 cm-s darabot. Sózzuk és borsozzuk meg a májat. Terítsük el a fóliára, két sorban egymásra, kb. 20 cm hosszan. Tekerjük fel a fóliát szorosan, a két végét csomózzuk meg.


3. Forraljunk fel egy nagyobb lábosban 2-3 liternyi vizet , ha forr tegyük takarékra, várjuk meg, hogy gyöngyözzön, tegyük bele a csomagot, főzzük 5-7 percet, majd zárjuk el az energiát. Hagyjuk a vízben kihűlni, majd tegyük hideg helyre egy éjszakára. Fóliába csomagolva, hűtőben egy hétig tárolhatjuk.
Kenyérre szelve, egy pikáns gyümölcs lekvárral kínáljuk.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a májat a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin