Friss, gyúrt omlós tészta, ízletes töltelékkel, igazi mediterrán
csemege. Ajánlom azoknak, akik szeretnének megismerkedni a gyúrt tésztákkal. Mivel
itt nem főzzük, hanem formában sütjük, nem kell annyira kidolgozni. Az olajtól
omlós ropogós lesz, a tölteléket pedig tetszés szerint variállhatjuk.
Elkészítési idő: 70-75 perc + a pihentetés
45-50 dkg GusztaHús darált hús
35 dkg búzaliszt
10-12 dkg reszelt félkemény sajt (trappista, edami, gouda)
1 dl étolaj/olívaolaj
1 dl víz
2-3 szem aszalt paradicsom
1-2 teáskanálnyi sült hús fűszerkeverék
1 mokkáskanálnyi só a tésztába
só, bors, aprított petrezselyem, kevés olaj
1. Keverjük össze a lisztet a sóval, majd adjuk hozzá a vizet és az
olajat. Gyúrjunk pár mozdulattal, 2-3 perc alatt tésztát belőle. Csavarjuk
háztartási fóliába s tegyük hideg helyre 35-40 percre.
2. Kevés olajon pirítsuk le a darált húst, hintsük meg a
fűszerkeverékkel, sózzuk és borsozzuk. Vágjuk
kisebb darabokra az aszalt paradicsomot és adjuk a húshoz, pirítsuk 5-6 percet.
Tegyük félre, öntsük ki egy tálkába, had hűljön ki. Kenjünk ki olajjal vékonyan
egy 25 cm-s piteformát.
3. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Gyengén lisztezett nyújtólapon nyújtsuk
ki a tészta 2/3 részét, úgy hogy nagyobb legyen, mint a forma, 2-3 centivel.
4. Kanalazzuk bele a darált húsos keveréket, szórjuk meg petrezselyem
zöldjével és a reszelt sajttal. Nyújtsuk ki a maradék tésztát akkorára, mint a
formánk, tegyük a tészta tetejére, és körben csipkedjük össze a kilógó
tésztával.
5. Pár helyen vágjunk rajta kis nyílásokat, ahol a gőz el tud távozni.
Tegyük a forró sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük szép piros, ropogósra. Sütés
után a formában pihentessük 10-15 percet, majd óvatosan kivéve, rácson hagyjuk
kihűlni.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús
segített kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése