Ízletes gombás étel, palacsinta metélttel. A frissen kisütött tészta, a
tartalmas raguval, tökéletes ebéd a borongós időkben.
Elkészítési idő: 40-45 perc
4-5 db csirke GusztaHús felsőcomb
25-30 dkg gomba
15 dkg GusztaHús kolbász
15 dkg GusztaHús füstölt sonka
1-2 dl száraz fehérbor
1 kisebb fehér hagyma
1 evőkanálnyi zsír/olaj
2-3 teáskanálnyi vad fűszerkeverék
2 teáskanálnyi csemege paprikakrém
só, bors és petrezselyem zöldje
Palacsintához:
3 dl tej
2,5 dl szóda
12 dkg sima liszt
8 dkg rétesliszt
2 tojás
0,5 dl olaj+ egy kevés a sütéshez
2 teáskanálnyi aprított petrezselyem zöldje
egy csipet só,
1. Keverjük habosra a tejet a tojással, a sóval és a petrezselyem
zöldjével. Adjuk hozzá a szódát és a liszteket, keverjük össze, és hagyjuk
pihenni pár percet.
2. Az apróra vágott hagymát pároljuk üvegesre a felhevített zsiradékon,
adjuk hozzá a karikákra vágott kolbászt és a csíkokra vágott sonkát. Csontozzuk
ki a csirkecombokat, vágjuk centis csíkokra, és forgassuk össze a
fűszerkeverékkel.
3. Pirítsuk le a hús csíkokat is, sózzuk és borsozzuk. Öntsük fel a
borral, forraljuk fel, és kis lángon pároljuk 5-8 percet.
4. Öntsük a fél deci olajat a palacsinta tésztába, keverjük össze, és
olajozott serpenyőben, süssünk belőle hagyományos módon, 10-12 db palacsintát.
A megsült tésztát még melegen tekerjük fel , és úgy pihentessük.
5. Keverjük bele a raguba a paprika krémet, és a cikkekre vágott
gombát, és a petrezselyem zöldjét. Pároljuk 5-8 percet, közben vágjuk a
palacsintát 1,5 centis csíkokra. Tálaláskor a metélt mellé tegyük a ragut.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús
segített kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése