2015. december 1., kedd

Zalai szárnyas erdészmetélt


Ízletes gombás étel, palacsinta metélttel. A frissen kisütött tészta, a tartalmas raguval, tökéletes ebéd a borongós időkben.

Elkészítési idő: 40-45 perc

4-5 db csirke GusztaHús felsőcomb
25-30 dkg gomba
15 dkg GusztaHús kolbász
15 dkg GusztaHús füstölt sonka
1-2 dl száraz fehérbor
1 kisebb fehér hagyma
1 evőkanálnyi zsír/olaj
2-3 teáskanálnyi vad fűszerkeverék
2 teáskanálnyi csemege paprikakrém
só, bors és petrezselyem zöldje

Palacsintához:
3 dl tej
2,5 dl szóda
12 dkg sima liszt
8 dkg rétesliszt
2 tojás
0,5 dl olaj+ egy kevés a sütéshez
2 teáskanálnyi aprított petrezselyem zöldje

egy csipet só, 


1. Keverjük habosra a tejet a tojással, a sóval és a petrezselyem zöldjével. Adjuk hozzá a szódát és a liszteket, keverjük össze, és hagyjuk pihenni pár percet.
2. Az apróra vágott hagymát pároljuk üvegesre a felhevített zsiradékon, adjuk hozzá a karikákra vágott kolbászt és a csíkokra vágott sonkát. Csontozzuk ki a csirkecombokat, vágjuk centis csíkokra, és forgassuk össze a fűszerkeverékkel.
3. Pirítsuk le a hús csíkokat is, sózzuk és borsozzuk. Öntsük fel a borral, forraljuk fel, és kis lángon pároljuk 5-8 percet.
4. Öntsük a fél deci olajat a palacsinta tésztába, keverjük össze, és olajozott serpenyőben, süssünk belőle hagyományos módon, 10-12 db palacsintát. A megsült tésztát még melegen tekerjük fel , és úgy pihentessük.
5. Keverjük bele a raguba a paprika krémet, és a cikkekre vágott gombát, és a petrezselyem zöldjét. Pároljuk 5-8 percet, közben vágjuk a palacsintát 1,5 centis csíkokra. Tálaláskor a metélt mellé tegyük a ragut.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin