2016. január 11., hétfő

Kapros-mustáros harcsafilé

A statisztikák szerint (ugyan lassan) növekszik a hazai halfogyasztás. Egyre több kereskedőnél elérhetőek a hazai előállítású, friss halak. Ezek elkészítéséhez próbálunk segítséget nyújtani. A megbízható, ellenőrizhető helyről származó, friss halak elkészítése könnyű és izgalmas feladat. A kapor és hal biztos párosítás, de bátran játszhatunk az ízekkel. Válasszunk tömör húsú halat ehhez a recepthez, az szépen megtartja magát a sütőben.


Elkészítési idő: 30-35 perc


1 kg Szarvasfish  harcsafilé
1 kisebb fehér hagyma, darálva
1 dl tejföl
3-4 evőkanál magos mustár
2 evőkanál olaj
só, bors




1. Vágjuk a halfilét kétujjnyi csíkokra. Keverjünk ki 2 evőkanál mustárt kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, és kenjük be vele a halszeleteket. Tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Előmelegített sütőben, 12-15 perc alatt megsütjük.
2. A maradék olajat felhevítjük, és a darált hagymát üvegesre pároljuk. Keverjük hozzá a maradék mustárt, a tejfölt és egy-két kanálnyi meleg vizet. Forraljuk össze és tálaláskor csurgassuk a halak tetejére. Jól illik hozzá a párolt rizs vagy zöldsaláta.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a friss halat Szarvasfish biztosította, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin