Amikor a nyári zöldségek teremnek, szeretünk tobzódni az ízekben. Pár
hétre, üvegekbe zárhatjuk a kedvenc, éppen aktuálisan termő, vagy beszerezhető
zöldségeket. Nagyon jól illik grillezett húsokhoz, de krémekbe, mártogatósokat
is dúsíthatunk vele.
Elkészítési idő: 30-35 perc + a pihentetés
1 kisebb saláta cukkíni
1 kápia paprika
1 tv paprika
1 fürt koktél paradicsom (8-10 szem)
2-3 kisebb hónapos/vaj/sör retek
2-3 szál újhagyma
½ szál póréhagyma
2-3 evőkanál olívaolaj
2-3 evőkanál almaecet
2-3 evőkanál barnacukor
só, bors, metélőhagyma, kevés olaj a sütéshez
1. A zöldségeket mossuk meg, töröljük szárazra. Vágjuk fel nagyobb
darabokra, sózzuk és borsozzuk.
2. Egy nagyobb serpenyőben, hevítsünk olajat, és a zöldségeket,
két-három adagban, süssük 6-8 percet. Sütés közben többször keverjük át. Az
utolsó percben keverjük hozzá az apróra vágott metélőhagymát.
3. Keverjük ki az ecetet a cukorral és az olajjal. A megsült
zöldségeket forgassuk bele a marinádba, és abban hagyjuk kihűlni. Hidegen
salátaként vagy köretként tálalhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése