Könnyű saláta, sok zöldséggel és krémes fanyar joghurttal. Készíthetjük
tonhallal is, de a sós lében eltett heringgel nekem jobban tetszik. Friss
pirítósra kenve, kevés olíva olajjal megspriccelve, mellé egy pohár hűs
hosszúlépés vagy akár egy PajtaFröccs.
Elkészítési idő: 15-20 perc + a pihentetés
2 doboz heringfilé
1 fürt (8-10) szem koktél paradicsom
1 kápia paprika
1 tv paprika
2-3 szál újhagyma
3-4 evőkanál görög joghurt
3-4 evőkanál tejföl
3-4 evőkanál majonéz
1-2 teáskanálnyi apróra vágott metélőhagyma
pár csepp citromlé, só, bors
1. Keverjük ki a tejfölt a joghurttal és a majonézzel egy nagyobb tálba.
A halat csepegtessük le. A zöldségeket tisztítsuk meg, töröljük szárazra és
vágjuk nagyobb darabokra.
2. Keverjük össze a zöldségeket a majonézes alappal, és tegyük hideg
helyre 20-30 percre pihenni. A halat tálalás előtt, nagyobb darabokra tépkedve,
tegyük a saláta tetejére, csepegtessünk rá citromlevet. Hintsük meg az apróra
vágott metélőhagymával.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A PajtaFröccs és más
finomságokat megtalálod A
Darnayban, Gyenesdiáson.
A recept a Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése