2016. július 6., szerda

Nyári ropogós sült csirkemell



Könnyű nyári étel, előre elkészíthető, akár piknikre is vihetjük magunkkal. Fontos a jó minőségű sonka, mert a gyorspácolt „műanyag” sonka(szerűség) összeugrik. Ugyanezt mondhatjuk a sajtról is és a paradicsomról is. Válasszunk félkemény sajtot és ízletes, tömör húsú paradicsomot.
Üljünk ki a szabadba, élvezzük a nyarat és igyunk hozzá egy jó fröccsöt.



Elkészítési idő: 30-35 perc

50-60 dkg Gusztahús csirkemell
10-15 dkg reszelt sajt, félkemény sajt
10-15 dkg Gusztahús füstölt sonka, csíkokra vágva
10-15 dkg csemege uborka, csíkokra vágva
8-10 dkg Gusztahús bacon szalonna kocka
2-3 evőkanál tejföl
1-2 paradicsom karikákra vágva
só, bors, kevés olaj/vaj/zsír a sütéshez





1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk. Kevés olajat/vajat/zsírt hevítünk, és mindkét oldalát 3-3 percig sütjük. A sütéshez használt a zsiradékkal együtt sütőtálba tesszük.
2. A szalonnát és a sonkát kikeverjük a tejföllel. Kenjük a hús tetejére, tegyük rá az uborka csíkokat, a paradicsom karikákat és a reszelt sajtot. Tegyük előmelegített sütőbe 180 fokra, és süssük 18-20 percet.
Köretnek adjunk hozzá párolt rizst, zöld salátát vagy burgonyapürét.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A PajtaFröccs és más finomságokat megtalálod A Darnayban, Gyenesdiáson.
A recepthez a friss húst Gusztahús biztosította, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin