2016. július 8., péntek

Olaszos tepsis csirke



Az előző csirkés recept után következzen valami hasonlóan könnyű műfaj. Ez is előre elkészíthető, akár kirándulásra, piknikre is vihetjük magunkkal. Egy igazán egyszerű, kevés alapanyagból készített étel. Nem kell a fűszerezést túl bonyolítani, a végeredmény viszont csodálatos. Köretként adhatunk hozzá friss zöld salátát, nyári burgonyasalátát, vagy csíkokra vágott pizza Biancát.
Üljünk ki a szabadba, terítsünk le egy kockás plédet, élvezzük a nyarat és igyunk hozzá egy jó fröccsöt.

Elkészítési idő: 45-50 perc





50-60 dkg Gusztahús csirkemell filé
20-25 dkg félkemény szeletelt sajt
2-3 paradicsom
1/2-1/2 teáskanálnyi aprított bazsalikom, oregánó
só, bors, kevés olaj/zsír/vaj a kenéshez





1. Kenjünk ki egy sütőtálat vékonyan olajjal/zsírral, vajjal. A húst vágjuk tenyérnyi szeletekre, sózzuk és borsozzuk.
2. Tegyük bele az edénybe, hintsük meg a tetejét az apróra vágott fűszerekkel. Vágjuk a paradicsomot vastagabb karikákra, és helyezzük a hús tetejére.
3. Fedjük le a sajtszelettel, és tegyük előmelegített sütőbe, 170 fokra (légkeverés 150 fok), és 30-35 perc alatt süssük meg.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A PajtaFröccs és más finomságokat megtalálod A Darnayban, Gyenesdiáson.
A recepthez a friss húst Gusztahús biztosította, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin