Az előző csirkés
recept után következzen valami hasonlóan könnyű műfaj. Ez is előre
elkészíthető, akár kirándulásra, piknikre is vihetjük magunkkal. Egy igazán
egyszerű, kevés alapanyagból készített étel. Nem kell a fűszerezést túl
bonyolítani, a végeredmény viszont csodálatos. Köretként adhatunk hozzá friss
zöld salátát, nyári
burgonyasalátát, vagy csíkokra vágott pizza Biancát.
Üljünk ki a szabadba, terítsünk le egy kockás plédet, élvezzük a nyarat
és igyunk hozzá egy jó fröccsöt.
Elkészítési idő: 45-50 perc
50-60 dkg Gusztahús csirkemell filé
20-25 dkg félkemény szeletelt sajt
2-3 paradicsom
1/2-1/2 teáskanálnyi aprított bazsalikom, oregánó
só, bors, kevés olaj/zsír/vaj a kenéshez
1. Kenjünk ki egy sütőtálat vékonyan olajjal/zsírral, vajjal. A húst
vágjuk tenyérnyi szeletekre, sózzuk és borsozzuk.
2. Tegyük bele az edénybe, hintsük meg a tetejét az apróra vágott
fűszerekkel. Vágjuk a paradicsomot vastagabb karikákra, és helyezzük a hús
tetejére.
3. Fedjük le a sajtszelettel, és tegyük előmelegített sütőbe, 170 fokra
(légkeverés 150 fok), és 30-35 perc alatt süssük meg.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A PajtaFröccs és más
finomságokat megtalálod A
Darnayban, Gyenesdiáson.
A recepthez a friss húst Gusztahús biztosította,
köszönjük!
A recept a Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése