A melegben válasszunk olyan ételt, amit könnyen elkészíthetünk, és nem
kell egész nap a tűzhely mellett állni. A Balatoni
Kurzusok előadásain az ilyen ételekre helyezzük a hangsúlyt. Kevés
munkával, előkészítve is tudunk csodás ételeket készíteni. Erre jó példa ez a
csirke étel.
Üljünk ki a szabadba, élvezzük a nyarat és igyunk hozzá egy jó rozé fröccsöt.
Elkészítési idő: 30-35 perc
45-50 dkg Gusztahús csirkecomb filé
25 dkg széles metélttészta
20 dkg csiperkegomba
10 dkg Gusztahús szalonna
1 fej kisebb vöröshagyma
2-3 evőkanál tejföl
1-2 teáskanálnyi Gusztahús sertészsír/olaj
só, bors
1. A felhevített zsíron/olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott
szalonnát és hagymát. A húst csíkokra vágjuk, és a hagymás alaphoz adjuk.
Kevergetve pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük fél deci vízzel, és lefedve
15-20 percet pároljuk.
2. A gombát nagyobb darabokra vágjuk, a húshoz keverjük, és 5-6 percet
pároljuk. Kifőzzük a metélt tésztát.
3. A raguhoz keverjük a tejfölt, összeforraljuk, és a metélt tésztával
tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A PajtaFröccs és más
finomságokat megtalálod A
Darnayban, Gyenesdiáson.
A recepthez a friss húst Gusztahús biztosította,
köszönjük!
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik
meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése