2016. augusztus 12., péntek

Hideg, nyers dinnyeleves (Gazpacho)

Izgalmas leves, a dinnye kicsit másik arcát mutatva. Érdekes módon az emberek nagy része ódzkodik a dinnye sós szerepeltetésétől, pedig hihetetlen jól áll neki az érett sós sajt, vagy akár az érlelt sonka. Próbáljuk ki, így, egy friss üde levesként. Akár vihetjük piknikezni, kirándulni is. Pihenjünk egy kicsit, és igyunk hozzá egy jó fröccsöt.
  

Elkészítési idő: 10-15 perc + a pihentetés 


1 kisebb sárga vagy cukordinnye
2 szál újhagyma
1 kisebb Csili paprika (vagy Kápia paprika)
2-3 evőkanál olívaolaj
só, bors, pár csepp vörösborecet



1. A dinnyét hámozzuk meg, vájjuk ki a magját, daraboljuk fel, és tegyük egy turmixgépbe.
2. Locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a darabokra vágott hagymát és paprikát. Daráljuk össze, majd tegyük a hűtőbe legalább 3-4 órára vagy egész éjszakára.
3. Tálalás előtt adjunk hozzá pár csepp vörösbor ecetet, keverjük újra össze, majd adagoljuk kis poharakba. A tetejére csepegtessünk olíva olajat, szórjuk meg apróra vágott hagymával és paprikával.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A finom balatoni borokat és más finomságokat megtalálod A Darnayban, Gyenesdiáson, ahol piknikezhetsz is.

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin