Izgalmas leves, a dinnye kicsit másik arcát mutatva. Érdekes módon az
emberek nagy része ódzkodik a dinnye sós szerepeltetésétől, pedig hihetetlen
jól áll neki az érett sós sajt, vagy akár az érlelt sonka. Próbáljuk ki, így,
egy friss üde levesként. Akár vihetjük piknikezni, kirándulni is. Pihenjünk egy
kicsit, és igyunk hozzá egy jó fröccsöt.
Elkészítési idő: 10-15 perc + a pihentetés
1 kisebb sárga vagy cukordinnye
2 szál újhagyma
1 kisebb Csili paprika (vagy Kápia paprika)
2-3 evőkanál olívaolaj
só, bors, pár csepp vörösborecet
1. A dinnyét hámozzuk meg, vájjuk ki a magját, daraboljuk fel, és
tegyük egy turmixgépbe.
2. Locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a darabokra
vágott hagymát és paprikát. Daráljuk össze, majd tegyük a hűtőbe legalább 3-4
órára vagy egész éjszakára.
3. Tálalás előtt adjunk hozzá pár csepp vörösbor ecetet, keverjük újra
össze, majd adagoljuk kis poharakba. A tetejére csepegtessünk olíva olajat,
szórjuk meg apróra vágott hagymával és paprikával.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A finom balatoni borokat
és más finomságokat megtalálod A
Darnayban, Gyenesdiáson, ahol piknikezhetsz is.
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik
meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése