Tipikus nyári reggeli. Könnyed, könnyű elkészíteni, igazi egzotikus
fogás, biztosan sikeresek leszünk vele. Elkészíthetjük előre, akár vihetjük piknikezni
is. Tökéletes dobozos (BentoBox) ebéd is lehet a munkahelyünkön. Igazi keleti
kényeztetés, friss és üde. Élvezzük a nyarat és igyunk hozzá egy jó fröccsöt.
Elkészítési idő: 15-20 perc
4 kisebb pita lepény
4 tojás
5-6 evőkanál görög joghurt
1-2 teáskanál csemege paprikakrém
kevés olaj a tojás sütéséhez
aprított petrezselyem és koriander zöldje, só, bors, chili pehely, pár
csepp citromlé
1. Száraz serpenyőben a pita lepényeket pirítsuk meg. Tegyük félre, a
serpenyőbe tegyünk pár csepp olajat, és süssük meg a tükörtojásokat.
2. keverjük össze a joghurtot a paprikakrémmel, az aprított
zöldfűszerekkel, kevés sóval és borssal. Kenjük meg a piták tetejét az
ízesített joghurttal, és helyezzünk rá egy-egy tükörtojást. Hintsük meg chili
pehellyel vagy paprikával, és pár csepp citromlével is megízesíthetjük.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A finom balatoni borokat
és más finomságokat megtalálod A
Darnayban, Gyenesdiáson, ahol piknikezhetsz is.
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik
meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése