2016. augusztus 2., kedd

Török, tojásos lepény



Tipikus nyári reggeli. Könnyed, könnyű elkészíteni, igazi egzotikus fogás, biztosan sikeresek leszünk vele. Elkészíthetjük előre, akár vihetjük piknikezni is. Tökéletes dobozos (BentoBox) ebéd is lehet a munkahelyünkön. Igazi keleti kényeztetés, friss és üde. Élvezzük a nyarat és igyunk hozzá egy jó fröccsöt.

Elkészítési idő: 15-20 perc




4 kisebb pita lepény
4 tojás
5-6 evőkanál görög joghurt
1-2 teáskanál csemege paprikakrém
kevés olaj a tojás sütéséhez
aprított petrezselyem és koriander zöldje, só, bors, chili pehely, pár csepp citromlé






1. Száraz serpenyőben a pita lepényeket pirítsuk meg. Tegyük félre, a serpenyőbe tegyünk pár csepp olajat, és süssük meg a tükörtojásokat.
2. keverjük össze a joghurtot a paprikakrémmel, az aprított zöldfűszerekkel, kevés sóval és borssal. Kenjük meg a piták tetejét az ízesített joghurttal, és helyezzünk rá egy-egy tükörtojást. Hintsük meg chili pehellyel vagy paprikával, és pár csepp citromlével is megízesíthetjük.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A finom balatoni borokat és más finomságokat megtalálod A Darnayban, Gyenesdiáson, ahol piknikezhetsz is.
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin