2016. augusztus 30., kedd

Spanyol paradicsomleves



A nyár végén már nagyon sokféle, izgalmas és ízletes paradicsomot találunk a pultokon. Érdemes több félét felhasználni, érvényesülnek a különböző ízek, és állagok. A kedvenc kombó a befőző (Lucullus) és a sárga, lila cseresznye vagy tojás paradicsom. Próbálgassunk, ízleljünk, érdemes játszani.

Elkészítési idő: 25-30 perc





6-7 szem paradicsom, vegyesen
10 dkg rizs
10 dkg olíva bogyó
1-2 evőkanál sűrített paradicsom
1-2 gerezd fokhagyma
1 teáskanálnyi cukor
só, olaj
 





1. Kevés olajat hevítünk. A paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk, és az olajban a fokhagymával kicsit megpároljuk. Sózzuk, és cukrozzuk, majd hozzákeverjük a rizst.
2. Kevergetve lepirítjuk, hozzá keverjük a sűrített paradicsomot, és felöntjük 0,8-1 liter forró vízzel.
3. Gyakran megkeverve, kis energián, addig főzzük, míg a rizs megpuhul. Az olajbogyókat negyedekre vágjuk, belekeverjük a levesbe, és még 5-6 percet főzzük.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A PajtaFröccs és  az év strandétele 2016 TOP6-ban szereplő Gyenesi Ficánkát megtalálod A Darnayban, Gyenesdiáson.
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin