2016. október 15., szombat

Holland sajtleves



Ismét egy „holland” recept, a mustárleves után. Szerintem egyszerűbb elkészíteni, mint a tasakos levest. A sajtokat jól lehet variálni, érdemes játszani vele. Tudom, hogy Hollandia kicsit jobb sajtkészítésben, mint mi, de azt gondlom, egyre több az izgalmas, finom és elérhető áron vásárolható sajt itthon is. 



 Elkészítési idő: 20-25 perc

6-7 dl tej
2 dl tejszín
20 dkg krémsajt
15-20 dkg reszelt félkemény (pl. Gouda) sajt
2-3 evőkanál kukoricakeményítő
1-2 teáskanálnyi sómentes ételízesítő
só, bors, kenyérkocka és metélőhagyma





1. A tejet és a tejszínt felmelegítjük. Keverjük bele a krémsajtot, az ételízesítőt sózzuk és borsozzuk. Keverjük simára, és közepes lángon főzzük 4-5 percet. Adjuk hozzá a reszelt sajtot és keverjük simára.
2. A keményítőt keverjük ki hideg vízzel, adjuk a leveshez és kevergetve sűrítsük be. Főzzük még pár percet. Tálaláskor adjunk hozzá pirított kenyérkockát, szórjuk meg reszelt sajttal és aprított metélőhagymával.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin