Ismét egy „holland” recept, a mustárleves
után. Szerintem egyszerűbb elkészíteni, mint a tasakos levest. A sajtokat jól
lehet variálni, érdemes játszani vele. Tudom, hogy Hollandia kicsit jobb sajtkészítésben,
mint mi, de azt gondlom, egyre több az izgalmas, finom és elérhető áron
vásárolható sajt itthon is.
Elkészítési idő: 20-25 perc
6-7 dl tej
2 dl tejszín
20 dkg krémsajt
15-20 dkg reszelt félkemény (pl. Gouda) sajt
2-3 evőkanál kukoricakeményítő
1-2 teáskanálnyi sómentes ételízesítő
só, bors, kenyérkocka és metélőhagyma
1. A tejet és a tejszínt felmelegítjük. Keverjük bele a krémsajtot, az
ételízesítőt sózzuk és borsozzuk. Keverjük simára, és közepes lángon főzzük 4-5
percet. Adjuk hozzá a reszelt sajtot és keverjük simára.
2. A keményítőt keverjük ki hideg vízzel, adjuk a leveshez és
kevergetve sűrítsük be. Főzzük még pár percet. Tálaláskor adjunk hozzá pirított
kenyérkockát, szórjuk meg reszelt sajttal és aprított metélőhagymával.
Jó étvágyat
hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik
meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése